Burse de studiu în Estonia pentru studenții moldoveni

ut130704at0173_1
Foto: Oportunitate de burse pentru studenții moldoveni în Estonia PC: ut.ee

Cinci burse sunt oferite pentru studenții din Moldova, pentru a studia în Estonia, semestrul de primavară 2014. Bursele sunt oferite de Ministerul Estonian al Afacerilor Extern, împreună cu Euro College de la Universitatea din Tartu.

Programul de burse are loc în cadrul proiectului „Buna guvernare ca un instrument esențial pentru dezvoltarea economică” finanțat de Ministerului Estonian al Afacerilor Externe, implementat în colaborare cu Euro College de la Universitatea din Tartu, Universitatea de Stat din Moldova și Reprezentanța Centrului Român de Politici Europene în Rep. Moldova. Competiția pentru burse este adresată studenților din ciclul de master.

Bursa acoperă: 
# Călătoria tur-retur la Tartu (inclusiv viză, asigurare) – până la 400 euro
# Indemnizație lunară – 250 EUR pe lună
# Nu se percepe nicio taxă de școlarizare

Pentru a aplica, trebuie să trimiteți prin e-mail către coordonatorul de program de la USM, prof. Valentina Teosa – [email protected]:
# Scrisoare de motivație în limba engleză (ar trebui să ofere o privire de ansamblu asupra studiilor anterioare, motivația pentru a studia în Estonia, subiectul pe care doriți să-l studiați)
# Foaia matricolă (în limba engleză)
# Planul cercetării (2 pagini max.)

Limba de studiu este limba engleză, iar competențele de limbă engleză vor fi verificate în timpul procesului de aplicare și interviu.

Data limită pentru înscriere este 15 noiembrie 2013. Data interviului este 19 noiembrie 2013. Rezultatele programului de burse vor fi anunțate în data de 02 decembrie 2013.

Semestrul de primavară la Universitatea din Tartu începe la 10.02.2014 și se termină cu 30.06.2014.

Studenții sunt rugați să câștige 15 EAP – uri până la sfârșitul semestrului. Celor admiși le vor fi oferite locuri în căminul pentru studenții străini (chirie lunară cca. 120 EUR).

Puteți citi mai multe despre studiile la Euro College: http://www.ec.ut.ee/en și despre studierea în cadrul Universității din Tartu: http://www.ut.ee/en/study-related-information. Pentru informații suplimentare despre studiul la Euro College: doamna Margit Sare,[email protected]

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente