Tour de France 2014 va începe în Anglia

20131023505_TDF14_HEADER_COMPLET_1000_666
Foto: Traseul Tour de France 2014, ediția 101 PC: © A.S.O.

Traseul Tour de France 2014 a fost prezentat ieri, 23 octombrie, la Palais des Congrès dn Paris, în fața unui număr mai mare de 4000 de spectatori, printre care au fost prezenți și pretendenții la victorie.

Din județul Yorkshire până la Champs-Elysées, ediția 101 ar putea fi câștigată sau pierdută în mai multe puncte: pe pavajul din Paris-Roubaix, care avea un rol important de jucat, pe finisaje de mare altitudine din Pirinei, la competiția de cronometru din Périgueux sau în Munții Vosges, care de asemenea pot aduce un sacrificiu neașteptat printre favoriți.

Ediția 101 a Turului Franței în primul rând semnalează o revenire în Anglia. A patra vizită spre ‘Insulă’ va fi al 20-lea început de cursă care va avea loc în afara granițelor franceze. Au trecut 60 de ani de la primul experiment din Amsterdam și șapte ani de la cel din Londra. Cicliștii au amintiri plăcute, în ceea ce ține de gazda oferită în 2007 de englezi, dar se poate de aștept la un ‘bun venit’ și mai cald, după succesele piloților britanici din ultima vreme. De atunci, Mark Cavendish a devenit principalul colector de victorii pe etape din circuitul profesionist, cu 25 la număr, în timp ce Sir Bradley Wiggins și Chris Froome, au triumfat la general în 2012 și 2013 respectiv. Primele trei etape, cu finisaje programate în Harrogate, Sheffield și Londra, promit unele curse extrem de intense.

Sursa: Le Tour

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente