(livetext) Discuția cu Elizabeth Linder, expert Facebook venit în Moldova

IMG_5560
Foto: Elizabeth Linder, Specialist în strategii de Politică și Guvernare, compania Facebook

Expertul de la Facebook, Elizabeth Linder, se întâlnește azi cu mai mulți tineri și specialiști din lumea online.

19:00: Peste 100 tineri au fost la întâlnirea cu Elizabeth Linder și i-au acordat întrebări. Dacă nu ați reușit miercuri să veniți, puteți veni joi, la 14.00, la Skytower.

18:23: Informația despre ce s-a discutat ulterior vă vom prezenta mai târziu din cauza unor probleme tehnice.

18:22: Întrebare de la Radu Marian: Cum ar putea angajații din Moldova să lucreze în sedii ca celui al Facebook din California și să fie tratați la fel?

Elizabeth: Oficiul prin comoditățile care le oferă îi motivează pe angajați să petreacă mai mult timp la oficiu. Să mănânce, sau să joace ping-pong, sau să meargă la o plimbare. Și nu e doar de lucrurile faine, ci la fel să promoveze egalitatea între angajați.

18:21: În unele țări poți scrie pe Facebook că ai vrea să-ți donezi organele după moarte. Facebook-ul e o companie privată, și nu un guvern, și lucrează pentru o comunitate globală, pentru securitatea comunității.

18:18: Cum ar putea Facebook-ul să răspândească democrația?

Elizabeth: Facebook-ul ca o companie nu are o strategie de răspândire a democrație, Facebook-ul e mai mult o unealtă pe care persoanele pot să o folosească așa cum ar vrea ei, pentru democrație, sau nu.

18:14: În sală se vorbește precum moldovenii au mai mare încredere în Mark Zuckerberg decât în orice politician din Moldova

18:11: Dumitru Slonovschi acordă prima întrebare: ”Ar putea oficializa căsătorii, un fel de certificat online?”

Elizabeth: Facebook deși e mare, întâi de toate e o companie, și nu trebuie să ne ducem prea departe. Facebook ar putea fi implicat mai mult în diseminarea informației despre căsătoriile online, petiții sau alte lucruri, însă nu direct. Nu cred că utilizatorii s-ar simți comozi dacă Facebook-ul ar avea putere legislativă.

18:11: Începe sesiunea de întrebări.

18:09: Elizabeth o consideră pe Liliana Palihovici destul de activă pe Facebook.

18:07: Persoanele în sală vorbesc despre ce ar putea s-o întrebe pe Elizabeth. Se pare că ea nu acoperă întrebările tehnice, ci mai mult strategii politice.

18:02: Într-un interviu dat pentru o televiziune, Elizabeth a dat exemplul Angelei Merkel folosind Facebook-ul în ultima campanie electorală: Pagina Angelei Merkel. De asemenea ea a menționat e că anume Facebook-ul e spațiul ce trebuie explorat și de comunicat cu electoratul.

17:57: În cinci minute începe sesiunea de întrebări.

17:55: Politicienii ar trebui să înțeleagă glumele care apar pe internet și să încerce să le folosească în folosul lor, la fel cum a făcut Hillary Clinton cu texts from Hillary.

17:50: În Siria, după închiderea ambasadei americane din Damasc, ambasadorul continua să răspună la întrebări pe Facebook.

17:49: Prim-ministrul din Singapore (Lee Hsien Loong) are o pagină bună pe Facebook. Și răspunde la întrebări chiar de genul ce îi place să mănânce, cât și la cele oficiale.

17:46: NATO de asemenea e foarte prezent în țările unde se află, pentru a explica ce anume fac ei în acele țări.

Prim-ministrul din Danemarca în acest an a făcut un clip înainte de discursul oficial, unul neoficial pentru fanii de Facebook. (Helle Thorning-Schmidt) cu urările pentru acest an.

17:44: În Estonia au fost angajate de poliție, femei care să le răspundă cetățenilor pe rețelele de socializare, la orice întrebare care le au. (ex. Veebikonstaabel Maarja).

17:42: În Albania recent Facebook-ul a fost foarte folosit în alegeri.

Herman von Rompuy, din Consiliul Europei, scrie poezii pe pagina sa de Facebook pentru fanii săi.

17:41: Tinerii spun că politicenii încă nu fac destul, de ce aceștia nu sunt online să ne răspundă. Cu cât e mai tânără persoana care alege cu atât cere ce polticienii să vorbească și să le răspundă online.

17:40: Pentru polticienii din Noua Zeelandă, pentru fiecare 1.000 fani cu drept de vot, rezultatul e cu 1,4% mai mare în alegeri.

17:36: Tehnologia e o armă importantă, fie ea o barcă din Grecia Antică sau Internetul din zilele noastre.

Directorul General Magenta Consulting, Dumitru Slonovschi, împreună cu Elizabeth Linder
Directorul General Magenta Consulting, Dumitru Slonovschi, împreună cu Elizabeth Linder

17:35: Social Media ar putea să ne aducă în echilibru, și să ne facă să ne dezvoltăm creativitatea. De multe ori, la întrebări tehnice, putem afla răspunsuri prin Facebook, mai ales la ceea ce îi doare pe oameni. Soluții la probleme sociale, ar putea găsite de la oamenii de pe Facebook.

17:33: În diferite perioade ale timpului persoanele folosesc diferite părți ale creierului, de ex. în timpul Renașterii, era folosită partea dreaptă, dar acum există o tendință ca persoanele să folosească partea stângă.

17:29: Dacă vă gândiți la statuiele din capitale, la ce vă gândiți, cine sunt ei? Oratori, călăreți, scriitori, diplomați. Acum persoanele cer ca politicienii să asculte ce vor cetățenii, să participe la dialog, și să nu fie o comunicare unidirecțională, astfel politicenii pe care îi respectăm cel mai mult în zilele noastre, sunt cei care comunică cu oamenii, mai ales online.

17:27: Dacă vreți să ajungeți la persoanele care nu au putut vota la ultimele alegeri, dar care vor putea vota la următoarele, numaidecât trebuie să interacționați cu ei pe Facebook, căci aceștia sunt cei mai activi acum pe platformă. Mai ales la alegerile din Europa din 2014.

17:25: 4 din 5 utilizatori de smartphones își verifică Facebook în primele 15 minute de la trezire. Domeniul de smartphones este în creștere, astfel Elizabeth recomandă să vă duceți și să învățați în acest domeniu.

17:20: Elizabeth povestește despre statisticile pe Facebook, dacă Facebook are fi o țară, ar fi a treia ca mărime din lume, 1 din 7 oameni de pe glob folosesc Facebook.

Tinerii prezenți pe Facebook, între 18-34, petrec în medie 6 ore zilnic pe Facebook.

17:15: Elizabeth Linder începe discursul său cu o poveste despre Thomas Jefferson și campania sa electorală. Și își arată părerile de rău, că acesta nu a putut fi pe Facebook și să vorbească direct cu oamenii, căci oamenii cu care vorbești direct, sunt cei în care poți avea încredere.

17:00: Sala de conferințe de la Artico plină cu tineri de pe Facebook, în sală sunt reprezentanți de la companii digital, media și tineri bloggeri.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente