Azerbaidjan nu va adera la Uniunea Vamală

7EB5FE6F-7ACB-48EC-AA3B-ED26C0669E2B_mw1024_n_s
Foto: Araz Azimov PC: azatutyun.am

Azerbaidjanul nu se va alătura Uniunii Vamale Rusia-Belarus-Kazahstan conduse de Rusia. Ministrul adjunct de externe de la Baku, Araz Azimov, a declarat presei că țara sa nu vede vreun beneficiu al aderării la o asemenea structură „unilaterală”.

Reamintim că preşedintele Armeniei, Serj Sarkisian, a anunţat recent, la Moscova, după convorbirile cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, că ţara sa va deveni membră a Uniunii Vamale Rusia-Belarus-Kazahstan şi a Uniunii Euroasiatice.

La rândul său, preşedintele comitetului pentru afaceri externe al Parlamentului European, Elmar Brok, a susţinut că Armenia a cedat presiunilor facute de Rusia. „Îmi pare tare rău. Am vorbit și eu cu preşedintele Armeniei. Ştim că Rusia exercita presiuni incredibile asupra Armeniei din cauza situației dificile cu Azerbaijanul și Nagorno-Karaback. O ţara mică precum Armenia a fost şantajată pentru a ajunge la o astfel de decizie. Îmi pare foarte rău, pentru cĂ, din punct de vedere legal, nu este posibil să fii membru deplin al Uniunii Vamale şi să ai şi un Acord de asociere şi de comerţ liber cu Uniunea Europeană”, a declarat Preşedintele comitetului pentru afaceri externe al Parlamentului European, Elmar Brok, anunță Abcnews.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente