Avionul prăbușit în Belgia mai avea în spate un accident și 44 de ani

article-2467472-18D82EC700000578-157_634x425
Foto: Avion prăbușit în Belgia PC: endtimebibleprophecy.wordpress.com

Avionul prăbușit sâmbătă în Belgia cu zece parașutiști la bord era vechi de 44 de ani și a mai fost implicat într-un accident în anul 2000, scrie duminică presa belgiană, citată de AFP.

Potrivit martorilor, aparatul de producție elvețiană, un monomotor cu elice Pilatus PC-6 Turbo Porte, ar fi pierdut o aripă înainte de a se prăbuși pe un câmp din apropierea localității belgiene Namur.

Conform ziarului La Libre Belgique, până în anul 1984 avionul a fost folosit de către o societate elvețiană la stropirea culturilor agricole. Începând din 1985 a fost utilizat în operațiuni ale Crucii Roșii, în special în Angola, iar din anul 1989 a devenit proprietatea unui centru de parașutism din Belgia.

Pe data de 12 martie 2000, aparatul s-a prăbușit pe un mic aerodrom din localitatea Moorsele, nu departe de orașul francez Lille, după ce motorul s-a oprit în timp ce aparatul se afla la circa 30 de metri de sol, accidentul fiind soldat cu rănirea pilotului și a celor 10 pasageri. A fost reparat și repus în exploatare în anul 2003, fiind vândut societății Namur Air Promotion, care l-a folosit până la accidentul de sâmbătă, în urma căruia cei zece parașutiști și pilotul și-au pierdut viața.

Acest tip de avion nu are în dotare cutii negre, astfel că determinarea cauzelor accidentului se va putea face numai pe baza analizei resturilor aparatului, istoricului acestuia și declarațiilor martorilor.

Sursa: Agerpres

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente