Germania și-a închis ambasada în Afganistan

germany_2285737b
Foto: Oameni din Germania PC: telegraph.co.uk

Ministerul german al Afacerilor Externe a anunțat joi că ambasada sa la Kabul a fost închisă, dar a refuzat să precizeze dacă motivul deciziei l-au constituit amenințările teroriste evocate de presă.

„Potrivit informațiilor noastre, BND (serviciul secret german) a avertizat recent Ministerul Afacerilor Externe despre existența unui risc de atac terorist al islamiștilor la Kabul. Elementele ar fi serioase și concrete”, potrivit surselor din cadrul BND, a relatat cotidianul Die Welt.

Ziarul mai menționa că ambasada este închisă de mai multe zile, ceea ce ministerul a refuzat să comenteze.

Cu circa 4.000 de soldați desfășurați în prezent în nordul țării, în cadrul Forței Internaționale a NATO în Afganistan (ISAF), Germania deține al treilea contingent ca mărime după SUA și Marea Britanie, ceea ce face din ea o țintă preferată pentru teroriștii islamiști talibani, potrivit serviciilor secrete, scrie Die Welt.

Marea majoritate a celor 87.000 de soldați ai coaliției militare conduse de SUA urmează să se retragă până la sfârșitul anului 2014 din Afganistan. ISAF a transferat deja în iunie responsabilitatea securității țării forțelor afgane și se limitează la misiuni de susținere, în special aeriană, și de formare.

Sursa: Agerpres

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente