CNTM a lansat Academia Lucrătorului de Tineret

Untitled
Foto: CNTM anunţă deschiderea concursului pentru Academia Lucrătorului de Tineret PC: CNTM

Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova (CNTM) în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova (MTS) a lansat astăzi, 18 octombrie, proiectul „Academia Lucrătorului de Tineret” (ALT).

Proiectul urmăreşte instruirea pentru o perioadă de 4 luni, a 25 de lucrători de tineret din toate raioanele ţării. Acest proiect, care în prezent este pilotat pentru prima dată în Moldova, urmează a fi unul permanent. Rolul Academiei Lucrătorului de Tineret este de a spori capacitățile și competențele specialiștilor de tineret în oferirea serviciilor calitative pentru tineri. Lucrătorii de tineret sunt resursele care mobilizează tinerii la nivel local, încurajează și facilitează participarea acestora în viața publică.

Conform Raportului de evaluare a bugetelor publice locale în domeniul tineret realizat de CNTM pentru anii 2011 și 2012, specialiștii de tineret au nevoie de instruire, atât pentru a putea cunoaște cum să coreleze activitățile locale cu prioritățile naționale în domeniul tineret, precum și a asigura o calitate mai sporită a implementării politicilor de tineret la nivel local.

Preşedintele CNTM, Doru Curoşu, a declarat că intenția CNTM este ca Academia Lucrătorului de Tineret să devină o tradiţie pentru a garanta un progres continuu de instruire a specialiștilor de tineret în implementarea politicilor de tineret, un angajament care este reflectat și în Strategia organizației.

Coordonatoarea proiectului, Ana Ganenco, a menționat că la proiect pot aplica lucrătorii de tineret din cadrul autorităților administrației publice locale, Centre de Resurse pentru Tineri, ONG de tineret. Pentru aceasta, este suficient să expedieze formularul de aplicare și CV-ul pe adresa proiectului până la 30 octombrie 2013.

Realizarea acestui proiect în parteneriatul dintre CNTM și MTS are rolul de a dezvolta abilitățile fundamentale ale lucrătorilor de tineret, deprinderile practice și cunoștințele necesare acestora în domeniul tineret.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente