Finlanda caută diplomați de sex masculin

helsinki-8
Foto: Orașul Helsinki fotografiat de sus PC: hipsterleek.com

Ministerul Afacerilor Externe din Finlanda își dorește restabilirea egalității de gen în cadrul instituției. În anul 2012, aproximativ 80 % din noii diplomați erau femei.

Motivul de ce femeile sunt mai multe e simplu: tot mai puțini aplică pentru posturile disponibile, iar dintre cei mai buni, majoritatea sunt femei.

Numărul de aplicanți a scăzut constant în ultimul deceniu. În 2003, au fost depuse mai mult de 800 de cereri, în timp ce anul trecut, a scăzut la 463. Paradoxal este faptul că Ministerul propune un mediu sănătos de lucru și salarii competitive cu cele din mediul privat, dar numărul aplicărilor e redus.

Toni Sandell, care a intrat în programul de formare în anul 2012, afirmă că cerințele lingvistice pot exclude o mulțime de oameni. Pentru a obține un loc la aceste cursuri, diplomații devenire au nevoie de abilități de vorbire și scriere în finlandeză și suedeză, precum și alte două limbi.

Ministerul susține că nu va ușura condițiile și cerințele de aplicare, dar va realiza o campanie de marketing pentru a spori interesul în rândul populației.
„Vom vizita universități și instituții de învățământ superior pentru a explica posibilitățile de carieră”, a declarat responsabilul de resurse umane, Kirsi Vanamo – Santacruz.
Finlanda are încă mai mult de 90 de posturi diplomatice din întreaga lume. Scopul ministerului este de a oferi locuri de muncă permanente pentru toți care au fost acceptați la cursurile de formare diplomatice, asigurând astfel o securitate mai rar întâlnită pe piața modernă a muncii .

„Finlanda se internaționalizează” spune Sandell. „Avem tot mai multe și mai multe legături de afaceri și culturale în diferite colțuri ale lumii. Este important să avem diplomați pentru a avea grijă de ele.”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente