NATO a acceptat participarea Moldovei la operațiunile din Kosovo

Republica-Moldova-militari-Kosovo
Foto: PC: ziuaveche.ro

Un contingent militar din Moldova va participa la operațiunea internațională de menținere a păcii în Kosovo, în componența Forței multinaționale de menținere a păcii, începând cu 1 noiembrie anul curent.

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen a declarat astăzi la Bruxelles că țările membre au accepat recent oferta Republicii Moldova de a se alătura misiunii aliate în Kosovo, transmite EuropaLiberă.

Vorbind la o conferință de presă lunară, Rasmussen a mai spus că este pentru prima dată când Moldova, membră a Parteneriatului pentru Pace al NATO din 2004 va contribui efectiv la o operațiune condusă de Alianță.

Săptămâna trecută, guvernul moldovean a aprobat un proiect de lege pentru a trimite 41 de militari moldoveni în Kosovo. Contingentul va avea în componență un pluton de 33 de militari, destinat pentru misiuni de securitate și pază a obiectivelor militare și de patrulare, o echipă de geniu compusă din 7 militari, un ofițer de stat major, și armamentul, muniția și echipamentul necesare

Pentru a intra în vigoare, hotărârea trebuie să fie votată și de parlament. Cheltuielile pentru misiune de aproape 2 milioane de dolari vor fi acoperite pe jumătate (923.000 de dolari) de Republica Moldova, iar cealaltă jumătate va fi asumată de Italia.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente