Cultura Spaniei e celebrată la Chișinău

colors-flag-hd-for-free-1817600
Foto: Flagul Spaniei stilizat PC: wallsave.com

Ieri, opt octombrie, au fost deschise „Zilele Culturii Spaniole la Chișinău”. Pe parcursul a mai multor zile, la cinematograful ,,Gaudeamus” vor fi rulate filme spaniole în versiunea originală.

În cea dintâi zi, a fost rulat filmul „Sud” sau „El sur” în varianta originală cu subtitrare în limba română. În film este povestit cu simplitate despre copilăria unei fete – Estrella și fascinația pe care o are față de tatăl său. Ea îl vede drept un om enigmatic, ce posedă o putere magică fascinantă. Atunci când devine adolescentă, copila face o descoperire ce o determină să creadă că tatăl său a mai avut o femeie în viața sa. Eroul său din copilărie se dezvăluie ca o persoană solitară și tăcută, ce ascunde adevărul despre prima sa mare iubire din Sud.

Astăzi va fi rulat un alt film la fel de interesant cu începere la ora 19:00. Intrarea este liberă, așa că vină mai devreme pentru a-ți asigura un loc liber în sala de cinema.

 

The Corrida de Pablo Picasso PC: wikipaintings.org
The Corrida de Pablo Picasso PC: wikipaintings.org

Până seara, #diez îți mai aduce o informație despre cultura spaniolă. La începutul lunii octombrie, corridele au fost recunoscute pentru un patrimoniu cultural al Spaniei. În acest sens, ele nu vor mai fi interzise, deși mulți spanioli nu sunt de acord cu petrecerea acestor competiții, dar cu mai multe detalii revenim pe parcurs.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente