Trei tineri moldoveni vor face un stagiu de practică în Bundestangul german

Bonn_Bundestag_Plenarsaal1
Foto: Interviuri de selectare pentru Bursa Parlamentară Internaţională a Bundestag-ului german pentru programul din anul 2014 PC: Bonn_Bundestag_Plenarsaal1.jpg de.wikipedia.org

O delegaţie germană va selecta, săptămâna aceasta trei tineri pentru „Bursa Parlamentară Internaţională“ (IPS) a Bundestag-ului german.

În cadrul „Bursei Parlamentare Internaționale“ 120 de bursieri din 28 de țări obțin posibilitatea de a cunoaște pe parcursul a cinci luni (3 martie 2014 până pe data de 31 iulie 2014) sistemul parlamentar al Germaniei beneficiind de o bursă oferită de către Parlamentul german. Scopul programului este cunoașterea îndeaproape a proceselor politice, a proceselor decizionale democratice şi acumularea experienței practice privind activitatea parlamentară. Bursierii vor activa în biroul unui parlamentar fiind totodată înscriși la una din universitățile din Berlin, având astfel, suplimentar, posibilitatea să participe la prelegerile şi seminariile desfășurate la universitate.

Programul se desfăşoară sub auspiciile Preşedintelui Bundestag-ului German în colaborare cu universităţile berlineze. Toate cheltuielile de călătorie, cazare, asigurare, dar şi o bursă lunară sunt achitate de Bundestag-ul German.

În fiecare an, începând cu luna decembrie, la Ambasada Germaniei la Chişinău pot fi depuse dosarele de participare la programul IPS. Informaţii mai detaliate puteţi găsi accesând pagina de internet: http://www.bundestag.de/ips

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente