(foto) Europenii au vizitat Chișinăul de Ziua Națională a Vinului

IMG_3624
Foto: Mii de oameni au fost prezenți în Piața Marii Adunări Naționale

Vin, muzică distracție, dar și gunoi lăsat în urmă. Acesta este bilanțul Zilei Naționale a Vinului din anul 2013.

Mii de moldoveni, dar și de străini au fost prezenți în Piața Marii Adunări Naționale pentru a celebra sărbătoarea vinului. Cu paharul în mână, mergând de la stand la stand, au degustat din vinurile companiilor prezente la eveniment.

Străinii, printre care americani, japonezi, germani, englezi și mulți alții, au vorbit în unison despre calitatea vinurilor din Moldova. Unii străini spun că vin în fiecare an la această sărbătoare, pentru a cumpăra vin moldovenesc.

David Herszenhorn, reporter la filiala moscovită a ziarul New York Times, a ajuns special la Chișinău de sărbătoarea vinului. El colectează date pentru realizarea unui reportaj despre embargoul rus pus vinurilor din Moldova. Potrivit lui, „vinurile pe care le-am gustat sunt extraordinare, au un gust excepțional, interesant. Este o varietate mare şi suntem bucuroși că am ajuns la acest festival”.

Pentru a atrage cât mai mulţi turişti la sărbătoare, şi în acest an, autorităţile au acordat vize gratuite străinilor. Acestea sunt valabile timp de o lună – 15 zile înainte şi 15 zile după data sărbătorii.

IMG_3512 IMG_3507 IMG_3518

Turiști prezenți la Chișinău de Ziua Națională a Vinului 2013

Vedetele care au făcut chef, au fost și ele încântate de calitatea licorilor lui Bahus produse în Moldova. Adrian Ursu consideră că vinurile Moldovei sunt foarte bune, iar brand-urile autohtone trebuiesc promovate mai mult decât niciodată.

În pofida eforturilor depuse de organizatori, gunoiul a fost mai mult decât s-a așteptat. Petrecăreții au dat vina pe numărul mic de coșuri de gunoi.

Producătorii au atras vizitatorii la corturile sale nu doar prin calitatea și gustul vinului, dar și prin design-ul pe care l-au elaborat. Elegant, rustic sau high-tech, acestea au concurat la propriu.

IMG_3640 IMG_3630 IMG_3606 IMG_3603 IMG_3590 IMG_3583 IMG_3572 IMG_3587 IMG_3564 IMG_3560 IMG_3533 IMG_3522

Prezent la eveniment, preşedintele Estoniei a primit în dar un butoi cu vin, produs în anul 1991, atunci când Republica Moldova şi-a proclamat independenţa.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente