Ghid practic: Cum să nu te îmbeți de Ziua Națională a Vinului

IMG_3644
Foto: Găseste o fată frumoasă și invit-o la dans

Dacă nu îți place să te îmbeți, dar îți place alcoolul poate și mai mult decât altora, atunci urmează sfaturile adunate de #diez de la moși strămoși.

Alcoolul poate crea probleme și aici nu ne referim la probleme de sănătate, ci la problemele imediate cauzate de acesta: îi vei crea disconfort unui prieten impunându-l să te care în spate acasă, după care vei vomita pe bancheta din spate a mașinii lui și, în cele din urmă, te vei trezi cu un lapsus de memorie, dar cu dureri de cap.

#Nu schimba vinul cu divinul și invers

Degustații de Ziua Națională a Vinului în Piața Marii Adunări Naționale
Degustații de Ziua Națională a Vinului în Piața Marii Adunări Naționale

Și aceasta se referă la toate tipurile de alcool. Dacă ai pornit-o cu vin, ține-o cu vin până pleci acasă de la Ziua Vinului. Nu e recomandat să recurgi nici la produse dintr-o categorie asemănătoare cum ar fi vinul spumant sau alte soiuri de vin.

#Nu bea pe nemâncate

Prepelițe la grătar
Prepelițe la grătar
Plăcinte, sarmale si vin pentru vizitatori
Plăcinte, sarmale si vin pentru vizitatori
Frigărui pentru cei înfometați
Frigărui pentru cei înfometați

Mănâncă înainte să pleci la chef. Dacă nu ai reușit să mănânci acasă, atunci ia și mănâncă în Piața Marii Adunări Naționale. Pe lângă butoaiele cu vin, organizatorii au invitat și bucătari iscusiți care te vor servi cu sarmale, plăcinte, frigărui, ba chiar și prepeliță la grătar.

#Fă mișcare

Găseste o fată frumoasă și invit-o la dans
Găseste o fată frumoasă și invit-o la dans

Dacă deja te simți un pic amețit, ține cont de faptul că alcoolul se digeră mai repede în ficat atunci când sângele circulă mai repede. Ajuns în Piața Marii Adunări Naționale vizitează stand-ul fiecărui producător, dansează pe ritmurile muzicii naționale. În așa mod, vei reuși să deguști mai mult vin și să nu te îmbeți.

#Nu exagera cu băutura

Urmăreste ca volumul de vin să nu depașească limita
Urmăreste ca volumul de vin să nu depașească limita

Chiar dacă am spus mai devreme că nu trebuie să schimbi băutura, să mănânci bine și să faci mișcare, toate aceste sfaturi sunt nule dacă beai cu găleata băutura preferată. Mai povestește, mai caută cu privirea persoane cunoscute prin PMAN. #diez te asigură că aici cu siguranță este cel puțin unul din cunoscuții tăi.

#Ascultă-ți organismul

Expoziție de vin
Expoziție de vin

Organismul dă semne când este aproape săturat. Atunci ar fi bine să treci la băuturi nealcoolice. Dacă mai bei un pahar cu vin, treaba se schimbă radical.

#Concluzie

Ideea este să te distrezi. Dacă tu prin distracție înțelegi să te care lumea acasă sau să faci chestii pe care le-ai regreta (violențe, vandalism etc.), atunci nu lua în considerare aceste sfaturi. Dacă totuși vrei să te simți bine și să nu ai probleme cu mahmureala a doua zi dimineața, urmează-le și vei vedea că, pe lângă distracție, a doua zi vei ține minte tot, nu-ți va fi rușine de nimic și nici capul nu te va durea.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente