Scrisoarea lui Sinead O’Connor pentru Miley Cyrus

sinead-o-connor-2020
Foto: "Nu lăsa industria să facă din tine o prostituată" PC: thestreetgypsies.com

Cântăreaţa irlandeză Sinead O’Connor o îndeamnă într-o scrisoare publică pe mai tânăra ei colegă de breaslă Miley Cyrus să lupte împotriva „exploatării” din industria muzicală, cerându-i să nu permită reprezentanţilor acesteia să o transforme într-o „prostituată”, relatează bbc.co.uk.

Sinnead O’Connor, în vârstă de 46 de ani, i-a trimis această scrisoare colegei sale de breaslă după ce tânăra Miley Cyrus, în vârstă de 20 de ani, a declarat că videoclipul piesei „Nothing Compares 2 U” al artistei irlandeze a reprezentat o sursă de inspiraţie pentru videoclipul piesei sale „Wrecking Ball”, care conţine numeroase imagini cu conţinut sexual explicit.

„Nimic bun nu poate să apară pe termen lung dacă vei accepta să te laşi exploatată. Te rog, pe viitor, să refuzi atunci când ţi se va cere să te prostituezi”, afirmă Sinnead O’Connor în acea scrisoare deschisă.

Sinnead O’Connor spune că a scris această scrisoare „din spirit matern”, după ce a fost contactată de numeroase publicaţii care doreau ca ea să comenteze „asemănările” dintre „Wrecking Ball” şi „Nothing Compares 2 U”.

Videoclipul piesei „Nothing Compares 2 U” constă în principal în imaginea prezentată în plan apropiat a chipului cântăreţei Sinnead O’Connor, pe obrazul căreia curge o singură lacrimă, în timp ce artista irlandeză interpretează această piesă melancolică pe versuri scrise de cântăreţul american Prince.

Miley Cyrus plânge în clipul promoţional al piesei „Wrecking Ball”, care prezintă anumite similarităţi la nivelul temelor lirice cu piesa lui O’Connor. În videoclipul acestei piese, Miley Cyrus linge un ciocan şi se balansează, complet goală, pe o uriaşă bilă metalică folosită în timpul demolărilor.

„Sunt fericită să aflu că sunt, cumva, un fel de model pentru tine şi sper că din acest motiv vei fi foarte atentă la ceea ce îţi spun”, scrie Sinnead O’Connor. „Sunt extrem de îngrijorată de faptul că persoanele din jurul tău te-au făcut să crezi, sau te-au încurajat să crezi, că ar fi foarte «cool» să apari goală şi să lingi un ciocan în videoclipurile tale. De fapt, îţi vei irosi talentul dacă le vei permite să te «prostitueze» astfel, indiferent dacă cei care recurg la acest tip de «prostituţie» sunt reprezentanţii industriei muzicale sau tu însăţi”, a mai spus O’Connor.

„Aşa ceva nu înseamnă în niciun fel o emancipare a ta sau a oricărei alte femei tinere şi nu faci altceva decât să transmiţi mesajul potrivit căruia tu meriţi să fii apreciată (chiar şi de tine însăţi) mai mult pentru sex appeal-ul tău decât pentru talentul tău care este evident”, a adăugat artista irlandeză.

„Valorezi mai mult decât trupul tău sau decât sex appeal-ul tău. Industria showbizului nu vede lucrurile în acest fel. Oamenii din această industrie lucrează doar pentru bani. Noi suntem aici pentru muzică. Întotdeauna a fost aşa şi va fi aşa pentru totdeauna. Cu cât o tânără înţelege mai devreme acest lucru, cu atât mai repede ea îşi va recâştiga controlul asupra propriei persoane”, a adăugat Sinnead O’Connor.

Miley Cyrus a fost criticată în ultimele săptămâni pentru evoluţiile sale controversate, în special pentru prestaţia ei de la gala MTV Video Music Awards de luna trecută. La acea gală, Miley Cyrus a interpretat un cântec în duet cu Robin Thicke, şocându-i pe telespectatori prin dansul lasciv şi mişcările erotice efectuate în jurul cântăreţului american.

„Ai declarat pentru revista Rolling Stone că look-ul tău a fost inspirat dintr-al meu. Eu îmi aleg felul în care arăt cu un anumit scop. Am ales să arăt astfel într-o perioadă în care casa mea de discuri mă încuraja să fac ceea ce tu tocmai ai făcut. Le-am spus că prefer să fiu judecată în funcţie de talentul meu, nu de felul în care arăt. Sunt bucuroasă că am făcut această alegere, mai ales că acum am aproape 47 de ani. Indiferent dacă îţi place sau nu, noi, femeile din industria muzicală, suntem modele pentru ceilalţi oameni şi, în această calitate, trebuie să fim extrem de atente la mesajul pe care îl transmitem celorlalte femei din lumea întreagă. Mesajul pe care tu îl transmiţi acum este acela că este «cool» să te prostituezi. Nu e deloc cool, Miley, e chiar periculos!”, a afirmat în încheierea scrisorii sale cântăreaţa Sinnead O’Connor.

Miley Cyrus, fiica lui Billy Ray Cyrus, un cântăreţ de muzică country, va lansa un nou album, „Bangerz”, pe 8 octombrie 2013. Albumul conţine 13 piese, printre care şi single-urile „We can’t stop” şi „Wrecking ball”, piese cu care Miley a reuşit să stabilească două recorduri pe platforma VEVO.

Miley Cyrus este o cântăreaţă şi actriţă americană care a devenit cunoscută graţie serialului pentru adolescenţi „Hannah Montana”, în care a interpretat rolul principal.

Cântăreaţa irlandeză Sinead O’Connor a ţinut prima pagină a presei internaţionale în 1992, atunci când a rupt un afiş cu fotografia papei Ioan Paul al II-lea, în timpul emisiunii de televiziune „Saturday Night Live”.

Sinead O’Connor a devenit celebră pe plan internaţional în 1990, graţie piesei „Nothing Compares 2 U”, extrasă de pe albumul „I Do Not Want What I Haven’t Got”.

Citiți scrisoarea integral pe: adweek

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente