Oportunități pentru tineri prezentate la Târgul de Cariere

IMG_3317
Foto: Târgul de Cariere va avea loc pe data de 4 și 5 octombrie la Casa Armatei.

Astăzi, 4 octombrie, a demarat Târgul de Cariere, ediția 2013. #diez a fost prezent și a colectat informația necesară tinerilor care vor să se angajeze. Vezi mai jos ce să faci dacă vrei să faci bani în timp ce studiezi.

Așa cum banii sunt o temă la zi pe agenda absolvenților, zeci de tineri, dar și părinți au fost prezenți la Târgul de Cariere în cea dintâi zi a evenimentului. Evenimentul dat nu doar prezintă locurile de muncă vacante, dar și oferă posibilitatea de a corecta CV-ul elaborat anterior, cât și consultanță despre ce ar trebui și ce nu ar trebui să zici sau să faci la un interviu.

#diez deja ți-a oferit câteva sfaturi despre ce ar trebui să ții cont atunci când te angajezi, iar acum venim să îți spunem unde ai putea să o faci.

#ProCredit Bank

ProCredit Bank oferă programe de studii tinerilor
ProCredit Bank oferă programe de studii tinerilor

Compania germană, Banca Comercială ProCredit Bank a venit cu propunerea de a instrui tinerii pentru a-i angaja. Reprezentații băncii ei au prezentat programul Young Bankers Programme care va „instrui tinerii absolvenți în domeniile de specialitate aferente companiei. Partea bună constă în faptul că pot participa nu doar cei care au studii în domeniul finanțelor și a băncilor, dar și chiar cei ce au o specializare departe de economie. Importantă în acest sens este abilitatea și dorința de a învăța și a profesa”.

#Route66

IMG_3326
Route 66 duce specialiștii în România

Route 66 este compania care creează hărți pentru a nu ne pierde în orașele mari. Compania a venit la Târgul de Cariere cu oferte pentru cei ce profesează în domeniul IT și doresc să facă călătoriile celor din jur mai frumoase și cu mai puține rătăciri.

Compania dată are reprezentanță și în România. Persoanele care vor fi selectate vor trece o perioadă de stagiu în țara vecină, după care, dacă vor demonstra că merită acest post, vor rămâne acolo să lucreze. Voluntarii companiei ne-au atras atenția asupra faptului „că toate cheltuielile de cazare și întreținere vor fi acoperite de către compania angajatoare.”

#Coca-Cola

Diana Harea, reprezentant Coca-Cola
Diana Petrea, reprezentant Coca-Cola

Coca-Cola propune tinerilor să devină managerii de mâine la Coca-Cola. Aplicările sunt deschise până pe data de 31 octombrie. „Două persoane selectate în urma concursului va avea posibilitatea să fie angajat și să lucreze în două din departamentele companiei. Peste doi ani de practică va fi promovat la o poziție mult mai înaltă ca grad, la una de management.”

Până la acest moment, au fost depuse un număr impunător de aplicări, însă vor fi selectați cei mai buni din cei mai buni.”
Aceasta este a doua ediție a proiectului, iar prima a fost cununată cu succes. Unul din tinerii selectați în anul 2012 a fost promovat chiar la mijlocul programului la funcția de manager.

Mai multe detalii despre această oportunitate poți găsi pe pagina de Facebook a companiei.

#Efes Vitanta Moldova Brewery

Deși compania nu poate prezenta locuri de muncă part-time la care ar putea fi angajat un student, reprezentantul companiei a vorbit despre un proiect social care vine în ajutorul tinerilor de a se angaja. Compania oferă programe de training-uri pentru tineri: liceeni și studenți, în cadrul companiei.

Deja a fost semnat un contract de colaborare cu liceul „Gaudeamus”. Liceenii claselor a 12-a vor avea posibilitatea de a învăța și experimenta în laboratoarele Efes. Cealaltă parte a programului este orientată către studenții care vor efectua perioade de stagiu în companie cu posibilitatea de angajare. Training-urile nu vor avea loc doar în format teoretic, dar și practic, astfel încât persoana antrenată va putea fi integrată în procesul de lucru.

#ECOnomist și Timpul

Ziarele ECOnomist și Timpul sunt în căutare de reporteri. Dacă consideri că ai măiestrie în arta de a scrie, transmite CV-ul tău către redacție.

#Magenta Consoulting

Magenta Consoulting
Magenta Consoulting

Magenta Consoulting oferă posibilitatea de a te angaja drept „Operator de interviuri”, dar și de „Client misterios”. Posturile sunt disponibile atât pentru un program full-time, cât și part-time. În calitate de „Client misterios” vei vizita punctele comerciale, instituționale de analizat și vei lua notițe. Printre calitățile cerute unei persoane ce-și dorește să devină un client curios sunt atenția și memoria bună.

#Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă

Luca Anastasia, specialist principal al Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă întrebată de #diez, a spus că solicitate sunt toate specialitățile. Persoanele se interesează atât de posturi vacante pentru juriști, economiști, cât și pentru lăcătuși, electrici.

Agenția Națională a Forței de Muncă vine în ajutorul tinerilor și le propune cursuri de instruire gratuite pentru reprofilare, în caz că aceștia nu reușesc să găsească un loc de munca potrivit. Persoanele instruite vor fi angajate în domeniul dat. Mai multe detalii despre cursuri pot fi obținute accesând site-ul agenției www.angajam.md sau sunând la numărul de telefon 0 8000 1000.

#Târgul de cariere se desfășoara în perioada 4-5 octombrie la Casa Armatei, str. Tighina 47.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente