Estonia este în favoarea regimului liber de vize cu Moldova

estonia
Foto: Președintele Estoniei, Toomas Hendrik Ilves, a avut azi un briefing cu președintele Moldovei, Nicolae Timofti PC: RIA.ru

Președintele estonian, Toomas Hendrik Ilves, a reiterat susţinerea demonstrată de ţara sa Republicii Moldova, în contextul apropierii de Summitul de la Vilnius. Potrivit înaltului oficial, Estonia este cel mai aprig susţinător al parcursului nostru european. Declaraţiile au fost făcute în cadrul briefingului susţinut împreună cu şeful statului, Nicolae Timofti.

„Estonia sprijină constant Moldova, iar preşedintele este însuşi invitat la tribune înalte. Ne-am bucurat de sprijinul Estoniei în dialogul cu UE şi apreciem înalt asistenţa din partea acestei ţări. Îmi exprim speranţa ca în timpul apropiat, Moldova să se regăsească alături de Estonia în UE”, a declarat preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

La rândul său, preşedintele Estoniei a reiterat că ţara sa este un mare suporter al Republicii Moldova pe calea spre integrarea europeană: „Suntem marele susţinător, suporter al R. Moldova, în vederea semnării acordului de asociere. Moldova are unele dintre cele mai bune performanţe. În afară de aceasta, ne exprimăm foarte mult în favoarea regimului liber de vize cu R. Moldova, am sprijinit şi sprijinim permanent acest demers. Ştim cât de greu este să obţineţi acest lucru, e un proces foarte dificil şi sper că o veţi face mai repede decât noi”, a punctat Tomas Ilves.

„Puteţi conta pe noi când aveţi anumite probleme. Nu trebuie să fii meteorolog ca să ştii de unde vine vântul. Acum, vântul suflă dinspre Europa”, a mai adăugat demnitarul.

În plus, preşedintele Estoniei a abordat şi subiectul presiunilor exercitate de Federaţia Rusă asupra R. Moldova: „Cu presiuni ne-am ciocnit şi noi, şi cu alte asemenea gen de probleme. În est poţi vinde tot felul de porcării, dar dacă vreţi în vest, trebuie să aveţi produse de calitate. Într-un fel, le mulţumim celor care ne-au pus tarife duble. Asta va duce categoric la un salt calitativ”.

Sursa: Publika

Taguri: #Moldova
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente