Eforturile Republicii Moldova sunt remarcate de Štefan Füle

IMG_3266
Foto: Stefan Fule și Iurie Leancă în cadrul briefingului de presă PC: gov.md

Štefan Füle a declarat după întrunirea cu premierul Iurie Leancă că: „Eforturile Republicii Moldova de a aplica valorile Uniunii Europene fac ca această țară să fie lider în Parteneriatul Estic”.

Oficialii au discutat despre evoluția agendei europene a Republicii Moldova, pre și post-Vilnius. Potrivit lui Iurie Leancă, Moldova și-a făcut alegerea de a deveni o țară europeană încă în anul 2009: „Avem timp să convingem cetățenii că această alegere este una corectă, care le va aduce doar o viață mai bună”.

„Când zic beneficii mă refer la cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului, care derivă atât din Acordul de Asociere, cât și din liberalizarea regimului de vize. Vorbesc despre exporturi extinse, locuri de muncă, adică sunt beneficii ce vor urma imediat după Acordul de Liber Schimb”, a precizat Štefan Füle.

Comisarul european a declarat că Republica Moldova are toate șansele să obțină regimul liberalizat de vize cu UE dacă raportul misiunii, care se va afla la mijlocul lunii octombrie în Chișinău, va fi unul clar și pozitiv. Oficialul de la Bruxelles a subliniat că dacă asta se va întâmpla, atunci Comisia Europeană va recomanda Parlamentului European să scoată vizele.

Sursa: gov.md

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente