Consumul de canabis a fost decriminalizat în Elveția

Marijuana-pot-smoker-via-AFP
Foto: Fumător de canabis PC: rawstorry.com

De la începutul lunii octombrie a anului 2013, orice adult prins în Elveția fumând canabis va scăpa de procedurile judiciare doar prin achitarea unei amenzi simbolice.

Reacțiile referitoare ușurării pedepsei au fost împărțite. Creșterea și consumul de marijuana sunt interzise în Elveția. Cu toate acestea, de la întâi octombrie a acestui an, oricine are mai mult de 18 ani și a fost prins în posesia de până la 10 grame de canabis va scăpa cu o amendă echivalentă cu 110 $. Această încălcare a legii nu va fi inclusă în cazierul judiciar.

Susținătorii revizuirii legislației care a fost aprobată în parlamentul elvețian cu mai mult de un an în urmă sunt de acord că trecerea consumului de canabis de la infracțiune la delict, deși în mică măsură, dar ar putea încuraja, totuși, consumul de droguri.

Schimbarea a fost făcută în Elveția, în conformitate cu legislația altor țări ale Uniunii Europene care tolerează fumatul drogurilor în cantități mici.
Din cei 8 milioane de locuitori ai țării cantoanelor, 500 de mii sunt consumatori ocazionali de canabis, dar oficialii au remarcat o tendință de scădere a acestui număr în ultimul deceniu. Câte o amendă a acestor fumători, ar aduce, în total, în caznaua statului încă 50 de milioane de dolari.

Sursa: swissinfo.ch

Taguri: #marijuana
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente