(video) Chișinăul va găzdui duminică „Festivalul etniilor”

fest-etn-8-640×426
Foto: PC: Yupi.md

Festivalul Etniilor va fi inaugurat duminică, 22 septembrie, în Grădina Publică Ştefan cel Mare din Capitală. Începutul evenimentului este preconizat pentru ora 09:30.

La ediţia din acest an vor participa reprezentanții celor peste 90 de organizații etnoculturale care reprezintă circa 48 de etnii conlocuitoare în Republica Moldova.

Agenda Festivalului include: concerte tematice, vizita curților etnice şi a expozițiilor de bucate naționale, de carte, de artă decorativ-aplicativă, arte plastice şi artizanat. Evenimentul este vizitat în fiece an de conducerea Ţării, demnitari de stat, ambasadori acreditați în Republica Moldova și de reprezentanți ai organizațiilor internaționale.

Acesta a luat start începând cu anul 2000 și de atunci anual în cea de-a treia duminică a lunii septembrie, se desfășoară Festivalului etniilor cu genericul „Unitate prin diversitate”. Evenimentul are menirea de a contribui la integrarea reprezentanților diferitelor etnii prin valorificarea datinilor şi obiceiurilor strămoșești.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente