3 sfaturi despre angajare de la „Viitor angajat cu acte în regulă”

DSCN4019
Foto: "Viitor angajat cu acte în regulă" USM 2013

AIESEC a organizat un eveniment la USM în special pentru tinerii care doresc să se angajeze în câmpul de muncă. În continuare vezi 3 lucruri de care trebuie să ții când vrei să iai un job.

#1. Atitudine – responsabilitatea este primul lucru care ar trebui să îți vină în minte atunci când ești cu gândul la „făcut bani”. Un post de muncă nu cade din cer, iar dorința și voința trebuie să fie omniprezentă în această situație. Cu toate acestea, nu este suficient să spui „eu doresc”, trebuie să iei atitudine și să treci la acțiune. Perseverența este un al doilea cuvânt cheie în această situație.

#2. Competență – cunoștințele sunt deseori cel mai de preț lucru pe care îl pot avea oamenii. Pe lângă studiile profesionale, posedarea unei limbi de circulație internațională este o clauză obligatorie pe piața de muncă și din Republica Moldova. Nu este suficient să poți zice „Bună ziua”, ar trebui să știi să faci și o prezentare de cel puțin cinci minute în limba străină pe care pretinzi că o știi.

#3. Experiență – este cunoscut faptul că fiecare angajator își dorește ca viitorul său angajat să aibă o experiență în spate. Aceasta poate fi obținută prin intermediul practicilor din timpul studiilor – încercați să nu folosiți ștampilele cunoscuților și rudelor pe post de dovadă a efectuării acesteia. Practica din timpul studiilor deseori este și o poartă spre funcția pe care o exersezi în acest timp.

Experiența poate fi obținută și în cadrul ONG-urilor sau job-urilor cu jumătate de normă. Un lucru este cert, atunci când dorești să te angajezi, aceasta este absolut necesară.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente