30 de mil. de euro pentru semnarea Acordului de Asociere

sedinta guvernului
Foto: Moldova va primi un suport de 30 de mil.de euro. PC gov.md.

Membrii Cabinetului de miniștri au aprobat un proiect de lege cu privire la ratificarea Acordului de finanțare dintre Guvernul RM și UE.

Programul-cadru de suport al acordurilor aflate în desfășurare și cele viitoare dintre Republica Moldova și UE va permite realizarea mai multor proiecte Twinning, TAIEX, SIGMA și va oferi asistență tehnică în valoare de 30 de mil. de euro.
Banii vor fi alocați pentru elaborarea și revizuirea politicilor naționale, legislației în domeniul reformării administrației publice, justiției, afacerilor interne și comerţ astfel încât prevederile Planului de Acţiuni RM-UE să fie aplicate în cadrul Politicii Europene de Vecinătate şi pentru participarea Republicii Moldova la programele comunitare şi agenţiile UE.

Scopul programului este consolidarea instituțională și îndeplinirea precondițiilor necesare semnării Acordului de Asociere, crearea Zonei de Liber Schimb şi avansarea spre regimul liberalizat de vize.

De asemenea, printre instituțiile beneficiare de asistență europeană se numără: Ministerul Finanțelor, Ministerul Afacerilor Interne, Centrul Național pentru Protecția Datelor, Agenția Națională pentru Protecția Concurenței, etc.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente