Directorul restaurantului „Golden Nica” reţinut de procurori

phoca_thumb_l_7309875736_2c09ba5deb_b
Foto: Una din sălile restaurantului PC: goldennica.md

Directorul restaurantului „Golden Nica” a fost reţinut astăzi de procurori pentru 72 de ore în dosarul vizînd intoxicaţiile în masă de la restaurantul pe care-l administra.

Directorul, dar şi alți trei reprezentanți ai administrației restaurantului s-au prezentat astăzi în fața procurorilor Procuraturii sectorului Rîşcani al capitalei, unde au fost recunoscuți şi audiați în calitate de bănuiți de păstrarea, comercializarea, oferirea produselor şi serviciilor periculoase pentru viața sau sănătatea consumatorilor, soldată cu decesul unei persoane

Pentru comiterea acestei infracțiuni, Codul penal prevede amendă în mărime de la 16.000 la 20.000 lei sau cu închisoare de până la 3 ani, iar persoana juridică se pedepsește cu amendă în mărime de la 100.000 la 160.000 lei cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 3 ani sau cu lichidarea persoanei juridice.

Procurorii continuă acțiunile de urmărire penală pe acest caz pentru a stabili circumstanțele producerii infracțiunii, identificarea tuturor persoanelor responsabile de incident şi tragerea lor la răspundere penală.

Activitatea restaurantului Golden Nica a fost suspendată încă la data de 4 septembrie 2013, după primul caz de intoxicare, pe o perioadă nedeterminată. Administrația restaurantului însă nu s-a conformat prevederilor dispoziției cu privire la suspendarea activității.

Reamintim că la 10.09.2013, ora 15.00 sunt înregistrate 82 cazuri de boală, inclusiv 1 caz de deces. Majoritatea bolnavilor au fost de vârsta 23-39 ani și 3 copii până la 17 ani, inclusiv 1 copil de 1,8 ani în secția de reanimaţie r-nul Străşeni. Cazurile de boală s-au înregistrat: în r-nul Ungheni – 37 persoane, inclusiv cazul de deces (bărbat, 39 ani), mun.Chişinău – 34 persoane, r-nul Străşeni – 9 persoane şi raionul Călăraşi – 2 persoane.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente