Top știri din 9 septembrie

IMG_1221
Foto: Moldova este al 53-lea cel mai fericit stat din lume

Cele mai importante şi populare ştiri de pe #diez din 9 septembrie 2013

#1. Sfârșit de weekend cu muzica jazz la Tipografia 5

Muzică jazz, atmosferă relaxantă, multă lume și distracție la final de weekend, iar toate acestea s-au regăsit ieri seară la Tipografia 5.

#2. Cele mai frumoase ulcioare la Bâlciul Olarilor de la Iurceni

Bâlciul Olarilor din satul Iurceni, raionul Nisporeni, pentru al 24-lea an la rând adună cei mai iscusiţi olari din toată ţara şi gospodarii care ştiu că cea mai bună mâncare se prepară în vase de lut.

#3. Căi ferate în Moldova după exemplul Letoniei

Letonia va acorda asistenţă Moldovei pentru reformarea SA “Calea Ferată din Moldova” după modelul european. Acest subiect a fost discutat astăzi la Riga de către miniştrii transporturilor ale celor două state, Anrijs Matiss şi Vasile Botnari.

#4. Serena Williams și-a apărat titlul la US Open

Serena Williams a învins în 3 seturi, cu scorul de 7-5 6-7 6-1 în finala din New York pe Victoria Azarenka, după o partidă strânsă, tensionată și interesantă.

#5. Moldova e al 53-lea cel mai fericit stat din lume

Moldova deține locul 53 din 150 în topul celor mai fericite state din lume. Datele au fost publicate în World Happiness Report 2013, realizat de experți la comanda ONU.

#6. Etapa finală a concursului „Cel mai bun slogan pentru Turismul din R.Moldova”

La data de 01 august 2013, Agenția Turismului a inițiat concursul pentru „Cel mai bun slogan pentru Turismul din R. Moldova”. Acesta urma să se încheie în 23 august, însă a fost luată decizia prelungirii concursului de selectare a sloganului până la data de 8 septembrie 2013.

#7. Elevii sunt invitați la a cincea ediție a Cupei Liceelor la Ce? Unde? Când?

La data de 6 octombrie 2013, (în intervalul 11.00-15.00), va avea loc Cupa Liceelor la Ce? Unde? Când? organizată de Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale.

#8. Serghei Sobianin a fost reales primarul Moscovei. Navalnîi contestă rezultatul

Primarul în exerciţiu al Moscovei, Serghei Sobianin, susţinut de Kremlin, a obţinut victoria în alegerile municipale de duminică cu 51,33%, fiind urmat de opozantul Aleksei Navalnîi, cu 27,27%. Sunt rezultele aproape definitive, după numărarea a 99,83% din voturile exprimate.

#9. Găsiți online hărțile localităților din Moldova

Anatolie Golovco este un tânăr din Moldova care și-a pus ca scop să transpună cât mai corect toate hărțile localităților din Moldova online. Echipa #diez a vorbit cu Anatolie și acesta ne-a povestit mai multe despre proiect.

#10. Experiment social: Vrei să faci sex în trei?

După ce au întrebat pe stradă dacă cineva vor să facă sex cu ei, tinerii de la whatever revin cu un nou experiment social. Un cuplu caută pe stradă cineva care ar fi de acord să participe la o partidă de sex în trei.

Taguri: #tipografia 5
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente