(video) Premierul Leanca în rol de profesor la Institutul Polonez

prelegere
Foto: Șeful Executivului a ținut prelegere la Institutul Polonez pentru Afaceri Internaționale. PC gov.md.

Prim-ministrul Iurie Leanca a ţinut o prelegere la Institutul Polonez pentru Afaceri Internaţionale, în faţa corpului diplomatic și a reprezentanților organizațiilor internaționale prezente în Polonia.

Şeful Cabinetului de miniştri a subliniat că integrarea europeană reprezintă pentru ţara noastră prioritatea fundamentală a politicii interne și externe.

„Ne-am făcut alegerea, nu există alternative pentru dezvoltarea viitoare a țării și nu există nicio dilemă pentru Republica Moldova în ceea ce privește calea de dezvoltare pe baza valorilor și regulilor europene”, a spus premierul.

El a subliniat că Acordul este un model esențial pentru o modernizare de succes a Republicii Moldova, reprezentând efectul de schimbare instituțională și de mentalitate. Un alt obiectiv important pentru Summitul de la Vilnius este îndeplinirea obiectivelor ce ar atrage decizia internă a UE în procesul de liberalizare a regimului de vize pentru cetățenii moldoveni , a specificat prim-ministrul.

„Sperăm că raportul final al Comisiei Europene va fi publicat în octombrie şi ne va permite să avansăm la etapa finală a dialogului nostru privind liberalizarea regimului de vize pentru cetățenii moldoveni. Așteptăm că o recomandare a Comisiei Europene privind anularea regimului de vize va fi trimisă ţărilor membre ale UE până la data Summitului Parteneriatului Estic din Vilnius”, a declarat Iurie Leancă.

Sursa: gov.md

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente