Serghei Sobianin a fost reales primarul Moscovei. Navalnîi contestă rezultatul

Alexei Navalny
Foto: "Ceea ce vedem sunt falsificări evidente", a declarat Aleksei Navalnîi PC: puterea.ro

Primarul în exerciţiu al Moscovei, Serghei Sobianin, susţinut de Kremlin, a obţinut victoria în alegerile municipale de duminică cu 51,33%, fiind urmat de opozantul Aleksei Navalnîi, cu 27,27%. Sunt rezultele aproape definitive, după numărarea a 99,83% din voturile exprimate.

Obţinând majoritatea absolută, Sobianin este ales din primul tur, notează Mediafax.

Aleksei Navalnîi a contestat duminică seara victoria primarului actual al Moscovei, Serghei Sobianin, acuzând „falsificări” şi ameninţând cu ieşirea susţinătorilor săi în stradă, în cazul în care nu va avea loc un al doilea tur de scrutin.

„Ceea ce vedem sunt falsificări evidente”, a declarat Aleksei Navalnîi duminică seară. „Cerem anularea voturilor exprimate la domiciliu şi organizarea turului doi”, a spus Navalnîi, referitor la procedura prevăzută pentru persoanele care nu se pot deplasa, suspectată că permite fraude.

„În caz contrar, îndemnăm cetăţenii să iasă în stradă”, a mai declarat Aleksei Navalnîi.

Opozantul Evgheni Roizman, cunoscut pentru lupta împotriva metodelor controversate contra drogurilor şi susţinut de miliardarul Mihail Prohorov, a obţinut 30,11% din voturile exprimate la Ekaterinburg. Viceguvernatorul Iakov Silin, susţinut de partidul aflat la putere Rusia Unită, a obţinut doar 26,48% din voturile exprimate, după numărarea tuturor buletinelor de vot.

Sursa: Mediafax

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente