Luptele au fost reintroduse în programul Jocurilor Olimpice

jocuri
Foto: Luptele își recapătă titlul de Joc Olimpic PC: realitatea.net

Comitetul Olimpic Internațional (CIO) a decis, duminică, la Buenos Aires, să reintroducă luptele în programul olimpic, acest sport urmând a fi prezent la Jocurile Olimpice din 2020 de la Tokyo și la cele din 2024.

Conform BBC, CIO a decis în favoarea luptelor cu 49 de voturi. Celelalte două sporturi aflate în lupta pentru intrarea în programul olimpic au fost softball/baseball – 24 de voturi și squash – 22 de voturi.

Luptele se află în programul olimpic de la prima ediție a Jocurilor Olimpice Moderne, din 1896. Comitetul Executiv al Comitetului Internațional Olimpic a decis, la 12 februarie, să propună scoaterea luptelor din rândul sporturilor olimpice de bază, începând cu ediția din 2020 a Jocurilor Olimpice de vară.

Squash-ul suferă al treilea eșec, acest sport a mai fost propus în 2005, și 2009. Președintele Federației Internaționale de Squash, Narayana Ramachandran, a spus că această decizie a frânt inima a milioane de jucători de squash, însă cursa pentru obținerea titlului de joc olimpic nu se termină aici.

Baseball-ul nu a mai fost în programul olimpic din 2008.

Sursa: BBC

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente