Sturza: Aeroportul este una din cele mai profitabile companii din RM

S8000591_2
Foto: Aeroportul este dat în concesiune PC: narod.ru

Sturza a declarat în cadrul unei emisiuni că îi pare rău că „cineva ne are de proşti”. Potrivit lui, aeroportul nu trebuia dat în concesiune; „poate în gestiunea unei companii – da”.

„Concesiune însă e prea mult. Eu am vorbit recent cu şefi de companii internaţionale mari care s-au uitat peste acest proiect şi mi-au spus că e dedicat cuiva. Moldova nu are nevoie sa investească 250 de milioane într-un aeroport. Din banii aceştia se pot construi cinci aeroporturi.”

Potrivit deciziei executivului, terenul aferent şi activele întreprinderii de stat Aeroportul Internaţional Chişinău vor fi date în concesiune pe o perioadă de până la 49 de ani. Întreprinzătorii sunt obligați să investească circa 240 de milioane de euro în dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii.

În cadrul concursului au fost invitate 7 companii, dar au dat curs ofertei doar două din Federaţia Rusă, iar negocierile de mai departe vor fi duse cu compania „UK Komaks”, controlată de nişte afacerişti ceceni din Rusia, scrie Adevărul.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente