Şevciuk explică de ce nu poate fi soluționat conflictul transnistrean

Evgheni Şevciuk
Foto: Evgheni Şevciuk. PC trm.md

„Formula propusă spre soluționarea conflictului nu corespunde cu voinţa poporului”, astfel explică de ce nu s-a soluționat conflictul, liderul de la Tiraspol Evgheni Şevciuk.

În cadrul interviului oferit pentru publicația aif.md acesta susține că: „Iniţial, în cadrul negocierilor, s-a propus crearea unei confederaţii, apoi – a unei structuri federale, după care, partea moldovenească a adoptat, în 2005, în mod unilateral, Legea privind autonomia Transnistriei”.

El a mai menţionat și despre federalizare, precum că ar mai fi existat o astfel de experienţă, în 2003, când au fost create comisiile de stat a celor două părţi, care au elaborat proiectul constituţiei statului federal.

„Atunci am înţeles că, de facto, Republica Moldova nu a propus nicio teză referitor la structura federală în proiectul respectiv. De fapt, aceasta a fost o tentativă de a desfăşura o anumită activitate politică cu sloganul „Federalizare”, dar în direcţia autonomiei RMN. La ora actuală, noi nu am făcut nici un pas în sensul rezolvării unor probleme globale de ordin economic şi social și consider că este prematur să discutăm acest subiect”, a afirmat Şevciuk.

Sursa: infotag.md

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente