În septembrie vom avea Festivalul Mărului și Festivalul Strugurelui

collagemar
Foto: În septembrie facem loc festivalurilor

Evenimentele vor avea loc în această lună în orașele Soroca și Cimișlia. Festivalul Strugurelui va fi la prima ediție, pe când Festivalul Mărului la cea de a treia.

Festivalul Strugurelui – Sărbătoarea viticultorilor va avea loc în premieră, la 8 septembrie, în centrul Cimişliei. La festival vor participa viticultori şi exportatori de struguri pentru masă din Republica Moldova şi România, producători de utilaje şi ambalaje pentru procesarea strugurilor; furnizori de produse de uz fitosanitar şi de fertilizanţi; meșteri populari; colective artistice şi interpreți.

La festival vor participa producători de struguri din toate cele 23 raioane viticole ale țării. Din agenda festivalului:
# expoziția de struguri;
# degustarea şi aprecierea publică a strugurilor de soiuri de masă;
# forumul național al producătorilor şi exportatorilor strugurilor de masă cu genericul: „Strugurele de viţă de vie – cartea de vizită a Moldovei”;
# concursul „Strugurele gigant”, „Cea mai bună prezentare la festival”;
# expoziția de artizanat al meșterilor populari;
# evoluarea colectivelor artistice.

Cea de a treia ediție a Festivalului Mărului va avea loc pe 28 septembrie, la Soroca.

Evenimentul are scopul de a promova producătorii autohtoni de mere, a facilita schimbul de experiență și preluarea noilor tehnologii, a familiariza populația cu beneficiile consumului de alimente sănătoase. Festivalului Mărului se va desfășura pe Piaţa Libertăţii din or Soroca, orele 10:00 – 16:00.

În cadrul manifestării va avea loc expoziția și parada producătorilor de mere, se va discuta despre metodele şi modalitățile de cultivare şi păstrare a recoltei. Festivalul va fi însoțit și de un program artistic.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente