Ion Caras: ”Vom confrunta un adversar foarte serios. Dorim să ne jucăm șansa noastră.”

Ion Caras
Foto: Ion Caras s-a arătat mulțumit că are ocazia să se afle din nou pe Wembley PC: FMF

Astăzi s-a desfășurat conferința de presă a selecționerului naționalei noastre de fotbal, Ion Caras, înainte ca tricolorii să-și ia zborul spre Albionul înnegurat.

La începutul conferinței antrenorul naționalei Moldovei a anunțat presa că întrevederea va fi una scurtă: ”Consider că în preajma unui meci atât de important toate discuțiile nu prea au rost, este foarte important ce vom reuși, fiindcă într-adevăr ne dorim să reușim ceva. Noi foarte mult ne dorim, mai ales dacă luăm în considerație meciul de debut, care până acum rămâne cel mai nereușit din preliminarii, să facem tot posibilul să îmbunătățim câtuși de puțin statistica negativă pe care o avem cu această echipă.”

Selecționerul nici macăr nu se gândește la meciul și posibilul rezultat cu următoarea noastră adversară din preliminarile Campionatului Mondial de Fotbal 2014 – San Marino, declarându-se absolut concentrat asupra meciului de vineri: ”Jucăm cu această echipă mare într-o perioadă dificilă pentru noi, deoarece clasamentul grupei H e foarte încurcat, toate cele 4 competitoare care sunt în fața noastră au șanse de promovare. Adversarii noștri au nevoie să învingă toate celelalte meciuri, ca să se califice de pe 1-ul loc, deci pentru ei situația e clară, de aceea ne dăm seama că vom confrunta un adversar foarte serios. Înțelegem că șansa noastră este foarte mică, dar ne dorim ca pe acest stadion mare la propriu și la figurat să ne jucăm șansa noastră.”

Referitor la meciul istoric din anul 1997 jucat pe Wembley Ion Caras a precizat: ”Atunci nu ne dădeam seama ce adversar ne așteaptă, dar acum în spate este o experiență, mă refer și la jucători și la mine. E onorabil să joci pe acest stadion, dar e mai responsabil să te prezinți acolo și să poți opune rezistență acestei echipe. Experiența te ajută, este un bagaj pozitiv, sper ca anume așa să fie.”

Discutând despre lot, antrenotul naționalei a motivat neconvocarea jucătorilor moldoveni de la Sheriff Tiraspol prin faptul că aceștia sunt introduși pe teren doar în meciurile mai puțin importante. Unica excepție din gruparea stâng-Nistreană este mijlocașului Alexandru Pascenco, care, conform lui Caras, cu adevărat merită să facă parte din echipă.
”Atacurile” asupra Daciei au continuat: ”Această echipă este bănuită până și în ziua de azi de forurile internaționale de trucare de meciuri și până nu va fi pus punct acestor cazuri, jucătorii de la Dacia nu vor fi convocați. Nu știu cine sunt implicați în toate acestea, însă doar după închiderea cazului vom lua și noi o decizie.”

Întreaga conferință de presă o puteți viziona aici:

Vă reamintim că meciul va avea loc vineri, 6 septembrie, ora 22:00 pe Noul Wembley.

Sursa: FMF

Taguri: #FMF#fotbal
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente