Burse Erasmus Mundus pentru țările în curs de dezvoltare

131763_g
Foto: Primele date despre Erasmus 2014-2015 PC: retroradio.hu

Uniunea Europeană oferă burse Erasmus Mundus finanțate integral pentru programele de masterat și de doctorat pentru studenții care provin din țările aflate în curs de dezvoltare.

În cadrul acestui program sunt eligibili studenții din țările aflate în dezvoltare și care nu provin din cele 28 de state membre ale UE, dar nici nu sunt rezidenți și nici nu și-au desfășurat activitatea principală (studii, formare sau lucru) pentru mai mult de un total de 12 luni în ultimii cinci ani într-una din aceste țări.

Programul oferă burse full-time și/sau burse care acoperă costurile de trai, taxele de școlarizare, taxele de călătorie și costurile de asigurare ale elevilor. Ele pot varia în funcție de nivelul de studii, predare, cercetare, dar și de durata programului (de la 3 luni la 3 ani) și naționalitatea beneficiarului, astfel încât bursele pentru persoanele din afara UE sunt mai mari decât pentru cetățenii UE.

Fiecare program comun Erasmus Mundus definește propriile sale criterii și proceduri de admitere. Studenții sau oameni de știință ar trebui să contacteze consorțiul care oferă programe de master sau doctorat pentru mai multe informații.

Pentru anul universitar 2014/2015 este important să se consulte în prealabil site-urile oficiale. Acolo pot fi găsite toate informațiile necesare cu privire la conținutul cursului, structura acestuia, valoarea bursei precum și procedurile de aplicare și selecție. Termenii variază de la un program la altul, la fel și perioada de aplicare. De obicei ea este octombrie-ianuarie.

Pentru 2013-2014 , aproximativ 138 de cursuri de masterat și 42 de cursuri comune de doctorat sunt susținute de burse. Domeniile acoperite sunt următoarele: Agricultură și Medicină Veterinară, Inginerie, Fabricare și Construcții, Sănătate și Bunăstare, Științe umanistice și Arte, Matematică și Informatică, Business și Lege.

Sursa: scholars4dev.com

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente