(video) E-learning – învăţăm româna la distanţă

31-de-straini-invata-limba-romana-la-brasov-1
Foto: Doritorii cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani pot studia gratuit limba româna PC: brasovultau.ro

În Moldova a fost lansat sistemul de videoconferință „învățăm româna la distanță”.

Săptămâna trecută Asociaţia Naţională a Trainerilor Europeni din Moldova (ANTEM), сu suportul financiar al Ministerului Tineretului şi Sportului din RM, în colaborare cu Biroul Relaţii Interetnice din RM, a lansat sistemul de videoconferinţă „Învăţăm româna la distanţă”, în cadrul proiectului „E-learning – mijloc de integrare socială a tinerilor din RM”.

Programul este destinat elevilor din clasele a 10-a,11-a,12-a, voluntarilor şi tinerilor specialişti cu vârste cuprinse între 18 și 28 de ani din Chişinău, Comrat, Ceadâr-Lunga, Briceni şi Râşcani. În prezent, 314 tineri din orașele enumerate mai sus beneficiază de programul de instruire „Româna la distanţă”.

Sistemul de videoconferinţă presupune facilitarea procesului de studiere la distanţă a limbii române, integrat pe platforma programului de internet http://invat.antem.org , împreună cu toate materialele educaţionale, elaborate în mod expres pentru acest program. Cursul cuprinde două nivele de studiere a limbii române, cursurile și un test final de trecere pe care trebuie să-l dea tinerii care studiază cursul.

 

curs 1
Livelul 1
curs2
Nivelul 2

Sistemul de videoconferință este un soft care se integrează în sistemul de învăţământ la distanţă şi permite comunicarea între tutore-cursant, cursant-cursant, administrator-tutore, tutore-tutore.

Proiectul în valoare de 360 de mii de lei a fost elaborat de ANTEM cu susținerea financiară a Ministerului Tineretului și Sportului, care a alocat circa 300 de mii de lei și Biroul Relații Interetnice care a contribuit cu 38 de mii de lei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente