Salonul Internaţional de Carte își deschide mâine ușile la Biblioteca Națională

IMG_0226
Foto: Salonul Internaţional de Carte 2013

Mâine, 31 August, începând cu ora 12.00 la Biblioteca Naţională a Republicii Moldova va avea loc inaugurarea Salonului Internaţional de Carte (SIC) și Festivalului Naţional al Cărţii şi Lecturii consacrat Anului Spiridon Vangheli.

Ambele evenimente se vor desfăşura sub patronatul UNESCO şi al Primei Doamne a Republicii Moldova Margareta Timofti.

SIC va dura până la 3 septembrie şi iată ce puteți vedea în cadrul programului:

#1. Expoziţie – târg de carte
În spaţiile de la etajul 2 al sediului central va funcţiona expoziţia producţiei editoriale apărută de la Salonul precedent până astăzi în peste 300 edituri din 20 ţări. În cadrul vor participa 5 edituri noi din România. Printre participanţi se numără și țări: Elveţia şi Tajikistan. Expoziţia va funcţiona de la de la 10.00 pană la 18.00 în fiecare zi de salon.

#2. Lansări de carte
Programul de lansări de cărţi noi al SIC 2013 se arată a fi cel mai bogat şi mai valoros din toate ediţiile de până acum. În total în zilele salonului (31 august – 3 septembrie) vor avea loc circa 200 de lansări de carte și peste o sută de prezentări la stand.

#3. Invitaţie la IDEAL
Şedinţa de pe 31 august a cenaclului se va desfăşura sub genericul „Odă limbii române”. Vor participa poeți, actori, compozitori din Moldova, România și din diaspora.

#4. Acasă la Vorniceni
În cadrul SIC pe data de 31 august, în Sala de Arte din sediul Alexie Mateevici va fi inaugurată expoziţia de pictură a artistului plastic Victor Bradu consacrată baştinei sale.

#5. Salonul Muzical
Seara de creaţie a artistului poporului din Republica Moldova, tenorului Mihai Muntean, va avea loc la 31 august, cu începere de la ora 17.00, în Sala de Conferinţe din sediul central.

#6. Spiridon Vangheli ilustrat
La 2 septembrie, în Sala de Arte, cu începere de la ora 12.00, va avea loc atelierul de creaţie al ilustratorilor cărţilor lui Spiridon Vangheli.

#7. Atelier de Artă, Arheologie şi Istorie Egipteană
Va avea loc la 3 septembrie, în sala de moldavistică din sediul central.

#8. Topul celor mai citite 10 cărţi ale anului 2012
Va fi dat publicităţii si vor fi premiate cele mai citite 10 cărţi la 3 septembrie, în Sala de Conferinţe din sediul central. Începutul la ora 15.00

#9. Cartea – dar nepreţuit
În zilele FNCL şi a SIC, la BNRM si în teritoriu se va desfăşura campania naţională de colectare de cărţi pentru bibliotecile publice din Moldova.

Totodată, în cadrul SIC un şir de editori vor oferi cu titlu gratuit ediţiile lor vizitatorilor.

Mai jos puteți vedea pragramul detalait al Salonului Internațional de Carte 2013:

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente