Festivalurile lunii septembrie la care ai vrea și tu să fii

flower-festivals_ss_001_596x334
Foto: Parada florilor din Olanda PC: travellchanel.com

Lista celor mai interesante festivaluri a fost elaborată de o rețea hotelieră, în dependență de rezervările făcute pentru perioada corespunzătoare în orașele ce găzduiesc manifestările.

Informația oferită mai jos cu siguranță îi va ajuta pe cei ce au decis să se odihnească la începutul toamnei. Călătoriile pot fi nu doar frumoase, dar și distractive.

Festivalul vinului din Potrugalia, insula Madeira – 1 septembrie

Festivalul de vin din Portugalia PC: portugaldaily.com
Festivalul de vin din Portugalia PC: portugaldaily.com

Denumirea insulei portugheze le este multora cunoscută, cel puțin pentru denumirea vinului Madere. Pe data de 1 septembrie, pe această insulă începe Festivalul vinului: pe străzi vor fi aranjate mese cu bucate și gustări, iar vinificatorii vor organiza degustări. Vinul Madere este ținut în butoaie de stejar la lumina soarelui. Vreme din vreme butoaiele sunt întoarse pe alte părți – așa vinul se îmbogățește cu gustul și culoarea caracteristică.

Festivalul de jazz „Live in Blue Bay” din Ucraina, orașul Koktebel – 4 septembrie

Live in Blue Bay PC: protoria.ua
Live in Blue Bay PC: protoria.ua

Concerte gratuite, sute de interpreți sub aer liber – nu este de mirare faptul că Festivalul jazz-ului a devenit unul din cele mai populare evenimente ale lunii septembrie din regiunea Crimeea. Festivalul se va sfârși pe data de 8 septembrie.

Festivalul baloanelor din Italia, orașul Ferrara – 6 septembrie

Festivalul baloanelor PC: ferrarafestival.it
Festivalul baloanelor PC: ferrarafestival.it

Începând cu această zi, până pe data de 15 septembrie, în Italia vor putea fi admirate nu doar baloanele zburătoare de diferite culori de pe bolta cerească, dar și singur te vei putea înălța. O oră de zbor pe balon te va costa 150 de euro, iar să sari cu parașuta și instructorul- 180 de euro.

Parada florilor din Olanda, orașul Alsmer – 7 septembrie

Parada florilor din Olanda PC: travellchanel.com
Parada florilor din Olanda PC: travellchanel.com

Mai mult de un milion de flori și o sută de mii de spectatori sunt prezenți la Parada de flori din Olanda. Trandafiri, crini, lalele și crizanteme cresc văzând cu ochiul pe străzi, mașini și balcoane. Evenimentul începe la 8:30 dimineața în orașul Alsmer acolo unde are loc și licitația de flori și se termină în centrul aceleiași localități cu un concert rock.

Pizzafest din Italia, orașul Napoli – 12 septembrie

Pizza Festa Napoli PC: openplac.es
Pizza Festa Napoli PC: openplac.es

Sărbătoarea pizzei are loc în orașul Npoli deja de 13 ani, începând cu anul 1984 și durează 10 zile. Cei mai buni bucătari nu doar din Italia, dar și din întreaga lume concurează în pregătirea celei mai gustoase pizze, iar turiștii gustă bucuroși din bucatele pregătire.

Festivalul taurilor și cailor din Spania, orașul Castellon de la Plana – 14 septembrie

Castellon de la Plana, Festivalul taurilor și cailor PC: spain.info
Castellon de la Plana, Festivalul taurilor și cailor PC: spain.info

Această distracție tradițională spaniolă se practică de mai mult de 500 de ani. Anterior, taurul trebuia să parcurgă distanța kilometrică până la arenă. Caii îi fugăreau, iar spectatorii erau un gard viu. Astăzi, această manifestare nu mai este atât de periculoasă, transformându-se într-un show.

October Fest din Germania, Munchen – 21 septembrie

Octoberfest PC: wikipedia.com
Octoberfest PC: wikipedia.com

Și în acest an la cel mai renumit festival al berii vor fi băuți 5 milioane de litri de băutură spumoasă. Început cu mai mult de 200 de ani în urmă, este unul din cele mai de durata festivaluri. Timp de două săptămâni toți locuitorii Munchen-ului și nu doar vor savura marea nebunie ce își are rădăcinile nunta prințului Ludovic de Bavaria și a Teresei din Saxonia.

SepremberFEST din Ucraina, Kiev -13 septembrie

SepremberFEST uniqueuckraine.travel
SepremberFEST uniqueuckraine.travel

O manifestarea asemănătoare celei din Germania, dar care are loc în Ucraina are loc în Complexul Național „Centrul de expoziții din Ucraina”. Oaspeții vor putea gusta din mai mult de 200 de feluri de bere fabricată în Ucraina. Tot în acel moment, în cadrul unui concurs, va fi ales cele mai bune beri, dar și gustări pentru bere.

Sursa: kp.ru

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente