Premianții olimpiadelor republicane nu vor mai fi scutiți de BAC

poza-main
Foto: Ele sunt fetele care au luat 10 la bacalaureat în anul 2013

Nota 10 la bacalaureat nu va mai fi acordată din oficiu nici celor care au luat locuri de frunte la olimpiadele republicane. Decizia a fost luată de Ministerul Educației.

Metoda rămâne în vigoare doar pentru deţinătorii diplomelor de gradul I-III la olimpiadele şi campionatele internaţionale oficiale, europene şi mondiale.

Potrivit ministrului Educaţiei, Maia Sandu, hotărârea a fost luată pentru a evita unele practici coruptibile, dar şi din necesitatea de a crea condiţii egale pentru toţi candidaţii.

Potrivit IPN, Directorul Liceului Teoretic „Gheorghe Asachi” din Chişinău, Boris Volosatâi, este pro deciziei. El spune: „Rigorile la olimpiadele republicane nu sunt rigorile de la bacalaureat. Acolo nu sunt camere, nu este acel control perseverent. Trebuie să fie aceleaşi condiţii ca să putem egala nota 10 a unui copil care a luat-o la bacalaureat cu nota 10 din oficiu”.

Conform metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenelor de bacalaureat, deţinătorii diplomelor de gradul I, II, III la olimpiadele republicane organizate de către Ministerul Educaţiei, în anul absolvirii, erau eliberaţi cu nota 10 din oficiu la disciplina respectivă.

Taguri: #admitere
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente