260 de afaceri ale tinerilor vor fi finanțate de stat

1373874393_1
Foto: Tinerii sunt ajutați de stat sa devină oameni de afaceri PC: microlinear.ru

48 de milioane de lei din bugetul de stat sunt pentru finanțarea afacerilor tinerilor participanți la proiectul ODIMM. Cea de-a doua etapă a PNAET va demonstra cine îi merită.

Tinerii care au urmat cursuri de instruire desfăşurate de către Organizaţia pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din Moldova (ODIMM) sunt invitați la cea de-a doua etapă a Programului Naţional de Abilitare Economică a Tinerilor (PNAET), care presupune prezentarea planurilor de afaceri. Cele mai reuşite proiecte vor fi selectate prin concurs şi vor obţine susţinere financiară din partea statului.

Iulia Ibanji, directorul ODIMM a declarat că „În bugetul pentru anul 2013 sunt prevăzute 48 de milioane de lei în acest scop. Estimăm că va fi posibil de acordat susţinere financiară pentru 260 de afaceri noi”. Finanţarea oferită va fi de până la 300 de mii de lei pentru o afacere, cu o componentă de grant de 40%.

PNAET a fost lansat în 2008, pentru o perioadă de doi ani. În 2010, luând în consideraţie popularitatea programului printre tineri, acesta a fost prelungit până la finele anului 2013. Din 2008 şi până în prezent în cadrul PNAET au fost finanţate 1260 de afaceri în agricultură, industrie, sfera serviciilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente