Lista de lucruri pe care trebuie să le știi pentru a fi pregătit de Gustar 2013

Gustar2012 (68)
Foto: Unii participanți se pot bucura și de o plimbare cu căruța

Festivalul de muzică Gustar a ajuns la a patra ediție, cei care au mai fost știu la ce să se aștepte. #diez propune o listă cu lucruri la care trebuie să atragi atenția când te duci la Gustar.

#1. Bilete

Pentru a ajunge la Gustar, în primul rând ai nevoie de bilete. Acestea costă acum 50 lei pentru o zi și 80 pentru ambele zile și cu loc în spațiul de camping. În caz că vă decideți să veniți atunci fără bilet, ele vor costa 60 lei pentru o zi și 90 pentru două. Detalii despre cum și de unde pot fi cumpărate biletele găsiți aici: Bilete Gustar

Colibă de la Gustar 2012
Colibă de la Gustar 2012

#2. Transport 

Organizatorii Gustarului oferă și opțiuni de transport, prețul unui bilet dus-întors ar costa 70 lei, vedeți aici detalii.

În caz că veniți cu mașina proprie, la Gustar va fi parcare gratuită.

Dacă decideți să veniți cu transportul public, luați de la Piața Centrală microbuzele spre Trebujeni (de preferat) sau Butuceni. Spre Trebujeni microbuzele pleacă începând cu ora 8.35, și ultimul microbuz e la 17.15, prețul călătoriei este 21 lei.

Primul microbuz care pleacă din Trebujeni este la ora 6.00.

Traseul microbuzului spre Trebujeni
Traseul microbuzului spre Trebujeni

#3. Cazare

Membrii echipei #diez care au fost anterior la festivalele Gustar au dormit în cort. Și organizatorii promit surprize pentru persoanele care se vor afla în zona de camping.

De aceea aveți nevoie de un cort. Dacă nu aveți unul ori cumpărați unul de la partenerii festivalului și primiți 15% reducere, sau închiriați unul de pe Rent a tent.

Oferta Rent a tent
Oferta Rent a tent

De asemenea în Trebujeni puteți opta și pentru turismul rural cu proiectul care s-a lansat recent: Hai la țară.

#4. Îmbrăcăminte și pături 

La prima ediție de Gustar a fost ploaie, a fost frig. La a doua ediție – noaptea a fost frig, la a treia ediție a fost foarte cald noaptea.

Nu știm sigur ce ne promit meteorologii pentru week-end, dar vă recomandăm să luați mai multe păturele (pământul e cam rece), saci de dormit (care tot îi puteți găsi la Rent a tent) și haine cu care v-ați duce în pădure.

Spre seară poate fi un pic răcoare, dar și țânțari, așa că un hanorac ar fi potrivit.

Cel mai bine simți Gustarul din cort
Cel mai bine simți Gustarul din cort

#5. Foc și mâncare 

Să faceți grătare nu este interzis la Gustar, doar că cu fiece an regulile de securitate sunt mai multe, pentru că foarte mulți oameni se află acolo.

De preferat ar fi să vă luați grătare și cărbuni/lemne pentru foc. Chiar dacă aproape este o pădurice lemnele nu sunt destule și distanța de la care va trebui să le cărați e mare și nu merită să pierdeți timpul pe chestii tehnice.

Vin și legume puteți găsi cu ușurință în sat. La a patra ediție, sătenii deja se așteaptă la un flux mare de oameni și se pregătesc.

În caz că vreți ceva autentic, pensiunile din Trebujeni promit meniuri speciale.

Organizatorii promit mai puțin colb în 2013
Organizatorii promit mai puțin colb în 2013

#6. Distracție 

În prima seară (sâmbătă), programul festivalului se termină la ora 22.30, la 23.30 Nicu Țărnă va avea o sesiune acustică, ceea ce ne face să credem că ar putea urma și o sesiune de Open Mic, dar nu e sigur.

La Gustar oamenii noaptea nu prea dorm, așa că pregătiți-vă de asta și aveți cu voi un prieten care poate cânta la chitară. În caz contrar, pregătiți-vă să auziți cântece repetate de multe ori ce la găștile care au oameni care cântă la chitară.

Pe lângă festivalul de muzică propriu-zis, organizatorii pregătesc mai multe activități care le puteți găsi aici: Activități Gustar

Programul sâmbătă va fi până la ora 22.30
Programul sâmbătă va fi până la ora 22.30

#7. Wi-fi 

Organizatorii spun că wi-fi ar fi acolo. Oricum Unite-ul la Orheiul Vechi are semnal slab, și puteți avea și probleme cu Orange-ul în sat. Credem că toți operatorii știu asta și în perioada festivalului vor rezolva probleme care ar putea să apară.

Noaptea la Gustar nu se doarme
Noaptea la Gustar nu se doarme

#8. Spălat și WC 

Organizatorii promit la ediția din acest an mai multe puncte sanitare și lavoare de unde participanții ar putea lua apă.

De asemenea în partea stângă a băilor turcești la o distanță de vreo 200-300 m veți putea găsi câteva izvoare.

Lângă podul din Trebujeni, sunt câteva fântâni.

Hidratați-vă cel mai mult posibil
Hidratați-vă cel mai mult posibil

#9. Alte lucruri 

Luați-vă spray împotriva țânțarilor, tricouri și ciorapi de schimb, chipiuri, ceai și cafea în termos, șervețele umede, pastă și periuță de dinți, dacă aveți – saltea gonflabilă, și desigur spiritul de sărbătoare și voie bună.

Vă așteptăm la Gustar 2013
Vă așteptăm la Gustar 2013

Echipa #diez vă așteaptă la Gustar și vă dorește distracție plăcută.

Poze: Pagina de Facebook Gustar

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente