17 ani de detenție pentru trafic de copii şi fiinţe umane

stop traficului
Foto: PC: romedia.gr

Procurorii au obţinut o sentinţă de condamnare cu închisoare pentru un bărbat care a săvârşit trafic de copii şi fiinţe umane.

În 2004, un bărbat originar din Floreşti a recrutat zece persoane printre care două minore pentru munci agricole în Federaţia Rusă. Acesta le-a promis că vor avea un salariu de 100 dolari lunar, potrivit unui comunicat emis de Procuratura Generală.

După ce au ajuns la locul destinaţiei, inculpatul a luat victimelor actele de identitate, acestea au lucrat pe câmp fără remunerare aproximativ jumătate de an, iar minorele au mai fost exploatate şi sexual.

În iunie 2009, Judecătoria Floreşti a achitat inculpatul pe motiv că nu s-a constatat existenţa faptei infracţiunii. Sentinţa instanţei de judecată a fost contestată de procuror, însă Curtea de Apel Bălţi a menţinut hotărârea atacată.

În 2010, în urma recursului ordinar declarat de procuror, Curtea Supremă de Justiţie l-a admis, decizia instanţei de apel a fost casată, dispunând rejudecarea cauzei penale în aceeaşi instanţă, însă într-un alt complet de judecată.

Astfel, la 7 august curent, Curtea de Apel Bălţi l-a recunoscut culpabil pe inculpat şi l-a condamnat la 17 ani de detenţie. Decizia instanţei de apel este cu drept de recurs la Curtea Supremă de Justiţie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente