Hărțile care spun adevărul despre oameni

harta deosebita

The Washington Post a selectat cele mai informative hărți, pe care însă la școală nu le studiezi. Dacă dorești să afli unde e mai bine sau mai puțin bine să fii născut sau ce popoare se consideră iubite, atunci citește mai jos.

The best and worst places to be born

1harti

Conform hărții Moldova se clasează pe pozițiile de mijloc, dar cel mai bine e să fii născut în Canada și Australia, iar unele dintre cele mai nepotrivite locuri ar fi Kazakhstan, unele țări din Africa, dar și la vecinii noștri din Ucraina.

Where people are the most and least tolerant of other races

3 harti

Harta vorbește despre nivelul de toleranță față de alte rase, peste 40% din populația Indiei răspund că nu ar dori să aibă un vecin de altă rasă, iar în Moldova între 20%- 29% susțin același lucru. Cei mai toleranți ar fi locuitorii Australiei, Canadei, Statelor Unite ale Americii și țările din America de Sud.

Where people feel the most and least loved

4harti

În Canada, Statele Unite ale Americii, Australia cei mai mulți locuitori se simt iubiți, iar cel mai puțin iubiți sunt cei din Mongolia. La acest capitol atât noi, cât și vecinii noștri  avem între 46% și 55% din populație care se declară iubită.

Where people are the most and least tolerant of homosexuality

5harti

La întrebarea ,,acceptați persoanele homosexuale?” vor răspunde cu  ,,da”  aproape toată populația din Germania, Canda,  Austalia, dar mult mai puține persoane din China și Rusia. Din Moldova și România între 55% – 70% vor răspunde afirmativ.

The best and worst countries to be a mother

8harti

Cele mai bune condiții pentru a deveni mamă sunt în Canada, Australia și în țările Europei de Vest. Moldovencele beneficiază de condiții medii, pe când vecinii noștri din România și Ucraina o duc mai bine la acest capitol.

How people think their economies are doing

9harti

Printre țările care sunt cele mai optimiste când este vorba de economia țării sunt China, Arabia Saudită. Rusia este neutră, iar Moldova și România nu pare a fi mulțumite de cursul economic al țării.

The countries where people are the most and least emotional

2harti

Persoanele care au trăit cele mai multe emoții sunt locuitorii Statelor Unite ale Americii și Canadei, iar la polul opus ar fi rușii, dar și vecinii noștri ucraineni. Noi obținem între 42 și 44 de puncte, iar românii se declară a fi mai emoționali, depâșindu-ne cu punctajul de aproximativ 46.

Where people smoke the most (and least) cigarettes per person

6harti

În cazul moldovenilor nu avem date concrete, locuitorii fumează același număr de țigări precum francezii și alte popoare din Africa și America de Sud. Se pare că Federația Rusă deține primul loc la numărul de țigări pe persoană, peste 2750. Indienilor le revine până la 249.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente