Top parole pe care nu ar trebui să le ai

PASSWORD
Foto: Este recomandat să creezi o parolă suficient de lungă pentru a fi greu de spart și suficient de simplu pentru a fi ușor de memorat. PC: tots100.co.uk

Un studiu realizat de Google Apps în Anglia dezvăluie cele mai comune parole alese de utilizatorii web și nu au un nivel de securitate ridicat. #diez a creat un top ale parolelor de evitat.

# Numele tău – numele tău este deja cunoscut pentru cei care intenționează să îți spargă parola. Nu îi ușura munca.

# Numele animalului de companie – este demonstrat faptul că unul din șase folosesc numele animalului iubit drept parola sa pe internet. Să verifici această ipoteză e floare la ureche.

# Date semnificative din viață – la fel ca și în cazul numelui animalului de companie, datele importante din viață sunt utilizate de fiecare al șaselea om. Data ta de naștere sau data căsătoriei nu este o parolă recomandată.

Alte parole nerecomandate şi totuşi folosite pe scară largă sunt numele unui copil din familie, numele unui alt membru al familiei, locul naşterii utilizatorului, locul preferat pentru vacanţă, sportul favorit sau numele unei echipe sportive. Unii internauţi folosesc chiar termenul „password”.

Site-ul splashdata a publicat un studiu în care enumeră cele mai nefericite 25 de parole din 2012. Printre acestea, suita de numere „123456”, „abc123”, „dragon”, „baseball”, „iloveyou”, dar şi „jesus”, „welcome” sau „football”.

Sursa: Agerpres

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente