Ion Luchianov s-a calificat în finala Campionatului Mondial de Atletism

Lukianov
Foto: Ion Luchianov PC: vedomosti.md

Ion Luchianov, alergătorul moldovean la distanţa de 3.000 metri cu obstacole a reușit luni dimineaţa să se califice în finala Campionatului Mondial de Atletism, care se desfăşoară între 10 şi 18 august la Moscova.

Conaţionalul nostru, care a evoluat în prima cursă, a venit la finiş al cincilea cu rezultatul de 8:19,64, aproape cu 5,5 secunde a depăşit cea mai bună performanţă a sa în sezon şi doar cu 0,67 secunde cedează recordului ţării la acest gen de competiţii. Cu toate acestea, Luchianov a fost constrîns să aştepte rezultatele celor două curse rămase, deoarece conform regulamentului turneului direct în finală se califică trei sportivi primii sosiţi la finiş şi încă şase cu cel mai bun timp, care nu fac parte din cei trei, transmite agenţia Novosti-Moldova.

După cum s-a constatat, prima cursă a fost mai rapidă decît cele rămase, unde cîştigătorii au înregistrat 8:23,76 şi 8:22,31, ceea ce i-a permis sportivului moldovean să se califice cu siguranţă în finala, care va avea loc la 15 august.

În total la Campionatul Mondial de Atletism au sosit patru sportivi moldoveni.

Alergătoarea la 400 metri Olesea Cojuhari şi-a finalizat deja evoluţia la turneu. Ea a venit a şasea (52,45 secunde) în cursa de calificare şi n-a reuşit să treacă în semifinală.

Doi maratonişti de-ai noştri – Sergiu Ciobanu şi Roman Prodius vor ieşi la distanţă la 17 august.

Iniţial pe lista participanţilor la mondiale era şi aruncătoarea de ciocan Zalina Marghiev, dar sportiva s-a accidentat în cantonament şi n-a fost în stare să evolueze la Moscova.

La Campionatul Mondial de Atletism participă în total 1970 sportivi din 206 ţări.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente