Recomandări: Ce filme să privești în acest week-end

collage film
Foto: Filme bune pentru un week-end canicular. Colaj #diez

Dacă canicula nu te inspiră să ieși afară pe la evenimente și tot ce-ți dorești este un mojito cu gheață (*multă gheață) și un film bun, atunci iată recomandările #diez pentru acest week-end.

collage elsa
Marcos Carnevale este un scenarist, regizor de film și televiziune din Argentina.

# 1 ”Elsa y Fred”, director: Marcos Carnevale, durata: 108 min, 2005

Săptămâna aceasta noi toți sau cel puțin unii din noi, au sărbătorit pe 8 august Ziua Internațională a pisicilor. ”Elsa y Fred” nu este un film despre feline. Dar anume un mic motănaș, transformă finalul filmului în unul absolut special, așa cum numai pisicile pot să facă deobicei. Pelicula este una caldă, bună. Nu are efecte speciale și personaje din povești care se luptă pentru un inel, cu vrăjitoare și monștri. Este despre mine și tine. Oamenii simpli care ajung abia la un capitol înaintat din viață pentru a înțelege și a prețui lucrurile speciale din viața lor. Elsa este o bunică nebună! Excentrică și plină de viață, care își pune drept scop să-l scoată de la naftalină pe vecinul ei, bunicul Fred. Cei doi au o adevărată aventură, iar modul în care fac față sentimentelor, este pe alocuri tare caraghios. Un film de suflet!

 

collage princess
Eva Ionesco este o actriță și regizor de film, născută la Paris. Ea este fiica fotografului de origine română-franceză Irina Ionesco. Colaj #diez

# 2 ”My Little Princess”, director: Eva Ionesco, durata: 105 min, 2011

Un film pe care nu-l recomandăm celor cu viziuni prea pudice sau moraliste, deoarece este o peliculă destul de îndrăzneață, care ne prezintă relația mama-fiică la un alt nivel, unul artistic și controversat. Filmul este inspirat din viața Evei Ionesco, care nu a avut copilărie și a intrat deodată în viața adulților, care locuiau în universul artelor, alcoolului, drogurilor și banilor, totul bineînțeles cu alura misterioasă și neînțeleasă de toți muritorii. Irina Ionesco o fotografia pe Eva în poze foarte provocatoare. Lucrările ei au șocat publicul anilor ’70 și continuă să o facă și în prezent. Eva și Irina, mama și fiică sunt în continuare într-un proces de judecată pentru pozele făcute când Eva era minoră. Filmul face parte din categoria ”you love it or you hate it”.

# 3 ”La Source des Femmes”, director: Radu Mihăileanu, durata: 135 minute, 2011

collage femmes
Radu Mihăileanu este un regizor francez originar din România, de etnie evreu Colaj #diez

Un film de la Cannes, un film din Africa de Nord, un film pe care trebuie să-l privești ca să apreciezi oportunitățile pe care le ai în mediul în care te-ai născut. Femeile dintr-o comunitate, care se află departe de civilizație, sunt nevoite să aducă apă acasă de la kilometri distanță. Drumul este unul anevoios, cu pietre mari și dealuri abrupte. Multe dintre ele au avut parte de avorturi spontane în timp ce aduceau apă acasă. Ce făceau bărbații din sat? Bună întrebare! Ei se aflau într-un veșnic proces de discuție la ceai. Astfel apare și greva. Dar nu una obișnuită, cu slogane strigate în portavoce, dar greva sexului! Deși au plătit scump pentru îndrăzneala lor (*totul se întâmplă într-un sat musulman), fiind expuse bătăilor și huiduelilor, apa în sat a apărut, dar cum, veți afla doar dacă veți urmări filmul lui Radu Mihăileanu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Nata Andreev
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente