Cele mai tari plaje urbane: în ce orașe europene te poți relaxa pe șezlong

collage2
Foto: Cele mai tari plaje urbane

Deși orașele și plajele nu au multe în comun, atunci când nisipul, umbreluțele și relaxarea iși fac apariția în mediul urban mulți turiști sunt atrași. Iată care sunt cele mai frumoase plaje din orașele europene.

#1. Plaja Wannsee, Berlin

La 20 de minute distanță cu trenul din centrul Berlinului, pe malurile Lacului Wannsee, turiștii ajung la o plaja imensă cu nisip, desfașurată pe o suprafață de 35 de hectare. Strandbad Wannsee este deschisă din 1907, data de la care germanii veneau aici pentru a se bucura de cei peste 1.200 de metri de nisip, din Marea Baltică.

Plaja văzută de la înălțime PC: flickr.com
Plaja văzută de la înălțime PC: flickr.com

Turiștii pot juca volei pe plajă, șah gigantic și se pot bucura de un tobogan de apă gigant, plus o zonă de nudiști. Biletul de intrare costă 4,5 euro pentru adulți și 2,8 euro pentru copii.

#2. Lido di Venezia, Italia

Dacă o să ajungeți în Veneția, neapărat trebuie să vizitați plaja din Lido de Veneția PC: italyheaven.co.uk
Dacă o să ajungeți în Veneția, neapărat trebuie să vizitați plaja din Lido de Veneția PC: italyheaven.co.uk

Veneția are propria versiune a Palm Beach, o zonă cu nisip de 11 kilometri lungime, care desparte orașul de Marea Adriatică. Aici, turiștii, care ajung la bordul unui feribot, pot observa rarele păsări prigorie, mâncătoare de albine.

#3. Barceloneta, Spania

În Barceloneta turiștii ajung pe cea mai mare, centrală și populară plajă din Spania. Cei care vor să ocupe un loc bun pe plajă trebuie să ajungă la primele ore ale dimineții.

PC: mytravelphotos.net
Printre vizitele făcute lui Gaudi puteți face și plajă în Barcelona PC: mytravelphotos.net

Pe plajă se găsesc o mulțime de ciudațenii arhitecturale, printre care și o sculptură gigant a unui pește de aur realizată de celebrul arhitect american Frank Gehry, și un turn cu trei etaje realizat din cutii de oțel, operă a unei sculptorițe germane – Rebecca Horn.

#4. Blijburg aan Zee, Amsterdam

PC: amsterdamming.wordpress.com
PC: amsterdamming.wordpress.com

Plaja este situată pe Ijburg, o colecție de insule artificiale, la est de centrul orașului, fiind ideală pentru cei care nu vor să bată drumul până pe coastă.collage

După lăsarea întunericului, plaja se trezește la viață, cu focuri de tabară, muzică, DJ și atmosferă de petrecere pe plajă, care continuă până la orele dimineții.

#5. Sand in the City, Viena

Pe cursul Dunării au fost formate o mulțime de plaje, însă cele mai frumoase sunt în Viena. Clubul de pe plajă „Nisip în Oraș” oferă turiștilor o mulțime de posibilități de petrecere a timpului, printre care și volei, care poate fi practicat și pe timp de noapte, la lumina proiectoarelor.

PC: trekearth.com
PC: trekearth.com

În fiecare duminică plaja se transformă într-un ring de salsa în aer liber.

#6. Plajele din Paris

Ceea ce a început în 2002 ca o singură plaja de mici dimensiuni, pe malul drept al Senei, a devenit una dintre cele mai mari plaje articiale ale Europei. Peste 2.000 de tone de nisip au fost aduse pe diverse țârmuri ale Senei.

Te uiți la Turnul Eiffel direct de pe plajă PC: impots-locaux.net
Te uiți la Turnul Eiffel direct de pe plajă PC: impots-locaux.net

Turiștii pot să se relaxeze pe un șejlong sub un palmier, să împrumute gratuit carți, să participe la cursuri de dans, însă înotul este interzis. Există totuși varianta de a închiria bărci sau caiace.

#7. Guincho, Lisabona 

În apropierea Lisabonei, la 20 de minute de mers cu autobuzul, turiștii pot descoperi cea mai frumosă plajă din această zonă – Guincho.

PC: hikenow.net
PC: hikenow.net

Plaja este renumită pentru valurile inalte, iar în fiecare zi a săptămânii o mulțime de windsurf-eri apar în apă.

Taguri: #Viena
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente