Partidul Socialiștilor stabilește prioritățile

big-igor-dodon-si-zinaida-greceanii-in-vizita-la-moscova
Foto: Al XI-lea Congres al PSRM. PC psrm.md.

Sâmbătă a avut loc cel de-al XI-lea Congres Extraordinar al formaţiunii unde a fost examinată situaţia social-politică din Moldova, fiind adoptată o rezoluție ce conține trei priorități.

Prima dintre ele, după cum scrie în rezoluție, trebuie să o constituie soluţionarea numeroaselor probleme de ordin economic şi social pe intern. ,,Aceste lucruri nu mai pot întârzia şi nu pot fi făcute fără o planificare minuţioasă şi o viziune de dezvoltare a ţării pe termen scurt, mediu şi lung”.

,,Orice declaraţie sau acţiune a guvernării care vine în detrimentul reglementării diferendului transnistrean trebuie stopată. PSRM a anunţat încă în 2012 că federalizarea Republicii Moldova practic este singura soluţie de depăşire a conflictului şi reintegrare a ţării. Acest fapt este confirmat în prezent şi de opiniile exprimate în interiorul, dar şi în afara ţării de către politicieni şi experţi”, se menționează în document.

Iar cea de a treia prioritate se referă la procesul integrării eurosiatice ca fiind un vector de dezvoltare a politicii externe a Republicii Moldova. ,,Această opţiune se bazează în primul rând pe opinia majorităţii cetăţenilor Republicii Moldova şi este singura soluţie pentru a spori competitivitatea ţării şi asigurarea bunăstării populaţiei pe termen lung”, se spune în rezoluție.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente