Călătorind prin Europa #1: Documentele necesare

clatorind
Foto: # diez îți propune un ghid de călătorie în Europa. PC expatlingo.com

Europa atrage an de an tot mai mulți călători. Bătrânul continent este vizitat pentru orașele deosebite, pentru festivitățile culturale pline de culoare, pentru sporturile de iarnă și de vară, și neapărat, pentru bucătăria variată.

Tuturor ne place să călătorim, iar cunoașterea formalităților legate de transport, pașapoarte, bagaje va ușura vizita noastră prin Europa. De aceea echipa # diez și-a propus să ofere un ghid de călătorie pentru cei interesați să viziteze continentul.

Documentele de carea veți avea nevoie:

#1. Pentru cetățenii Uniunii Europene

În prezent nu mai există controale la frontierele dintre 22 de țări din UE, deoarece acestea aplică normele spațiului Schengen. Acestea eliminând toate controalele la granițele interne, dar instituie controale eficiente la granițele externe ale UE și introduc o politică comună a vizelor. Toate țările UE sunt membre ale spațiului Schengen cu drepturi depline, cu excepția Bulgariei, Ciprului, Croației, Irlandei, României și Regatului Unit.  Elveția, Liechtenstein, Norvegia și Islanda sunt, de asemenea, membre ale spațiului Schengen, însă nu sunt membre ale UE.

Prin urmare, va trebui să prezentați un document de identitate valabil (pașaport sau carte de identitate) pentru a călători în țările care nu fac parte din spațiul Schengen. Este recomandabil să aveți la dumneavoastră un astfel de document atunci când călătoriți în UE, deoarece vi se poate solicita în scopul identificării sau din motive de securitate. Copiii trebuie să aibă acum propriul lor pașaport sau propria lor carte de identitate.

#2. Pentru cetățenii non-UE:

-Este nevoie să aveți un pașaport valabil. Există 41 de țări ai căror cetățeni nu au nevoie de viză pentru o ședere de cel mult trei luni în UE, acestea includ Australia, Canada, Japonia, Noua Zeelandă și Statele Unite.

– Viză

Solicitați o viză de la consulatul sau ambasada țării pe care o vizitați. Dacă viza dumneavoastră este emisă de o țară care aplică integral normele Schengen, aceasta vă permite automat să călătoriți și în celelalte țări din spațiul Schengen. De altfel, dacă aveți un permis de rezidență valabil emis
de către una dintre țările Schengen respective, acesta este echivalent cu o viză. Este posibil să aveți nevoie de o viză națională pentru a vizita țările care nu sunt membre ale spațiului Schengen.

# diez vă dorește călătorie plăcută și nu uitați pașapoartele acasă!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente