Traian Băsescu: România are un proces de recuperare a românismului din jurul frontierelor

08031228375964862
Foto: Traian Băsescu PC: Agerpres.ro

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la Sulina, că nu este niciun secret faptul că România „are un proces de recuperare a românismului din jurul frontierelor”.

„Nu e niciun secret că România are un proces de recuperare a românismului din jurul frontierelor. Sunt cetăţeni şi copii care vin din familii care 50 de ani au fost educaţi greşit, nu ştiu istoria. Venirea lor în România îi ajută să ştie unde le sunt rădăcinile. Dascălii sunt foarte mulţumiţi de programele acestea şi trebuie să spun că în şcolile de limbă română sunt elementele de cea mai puternică consolidare a cunoaşterii istoriei adevărate a României. Am văzut abordarea dascălilor şi din Republica Moldova, şi din Ucraina, şi din Kazahstan, şi din multe alte ţări unde ei îşi asumă voluntar un proces de cunoaştere a adevărului istoric şi de cunoaştere a limbii române”, a declarat Traian Băsescu, răspunzând unei întrebări a presei, după întâlnirea pe care a avut-o cu copiii şi tinerii de etnie română care trăiesc în afara graniţelor, participanţi la Programul de tabere ‘ARC’ 2013, transmite Agerpres.ro.

Preşedintele a menţionat faptul că în fiecare an încearcă să aibă „dacă nu la Sulina la Eforie, dacă nu la Eforie în altă parte” întâlniri cu copiii participanţi la aceste tabere pentru că le dă sentimentul că este aproape de ei. „Când şeful statului vine în mijlocul lor înţeleg şi ei că este foarte important pentru şeful statului ce fac ei, adică vin în România”, a arătat Băsescu.

Întrebat la ce s-a referit când le-a spus elevilor, în timpul discursului, să fie loiali ţării lor, preşedintele a precizat că s-a referit la loialitatea faţă de ţara din care provin. „Adică acolo unde trăiesc. Nici nouă nu ne-ar place să existe vreun guvern care îndeamnă etnicii, minoritarii de pe teritoriul României să nu fie loiali statului român, deci este un principiu de la care nu ne abatem. Cerem loialitate şi nu cerem altora să nu fie loiali”, a spus Băsescu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente