Aplică pentru bursele de studiu din Slovacia

burseAustralia
Foto: Burse de studiu în Slovacia.

Programul Național de burse al Republicii Slovace oferă oportunitatea studenților, absolvenților instituțiilor superioare de învățământ, profesorilor universitari să beneficieze de un schimb de experiență în Slovacia.

Pentru o bursă în Slovacia pot aplica: studenții, absolvenții universităților și profesorii universitari care doresc să participe la programul de mobilitate academică pentru o nouă experință.

Bursa va acoperi cheltuielile de trai (cazare, masă), dar și pentru dobândirea documentelor necesare pentru intrarea pe teritoriul țării. Bursa nu include costurile legate de vizita în Slovacia tur-retur.

Bursă lunară este:

-Pentru studenți- 350 euro;
-Pentru studenții cu studii postuniversitare – 580 euro;
-Pentru profesori universitari, cercetători, lucrători în domeniu, fără doctorat, dar cu experiență de  profesor mai puțin de 4 ani – 580 €;
-Pentru profesori universitari, cercetători, cu grad de doctorat, experiența în calitate de profesor mai puțin de 10 ani – 850 euro;
-Pentru profesori universitari, cercetători cu experiență de profesor mai mult de 10 ani – 1000 €.

Pentru anul de studii 2013-2014 cererile se vor depune din a doua jumătate a lunii septembrie până la 31 ocombrie curent. Formularul pentru participare va fi disponibil online timp șase săptăni înaite de data limită. După depunerea cererii on-line candidații trebuie să transmită scrisoare de invitație și confirmarea că sunt studenți sau masteranzi la instituțiile de învățământ.

Despre documentele necesare pentru participare și alte informații despre bursele oferite de Slovacia puteți afla aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente