Snowden nu poate obține cetățenia rusă într-un timp scurt

Edward_Snowden_2006_Photo-e1371337738325
Foto: Edward Snowden a cerut azil politic în mai mult de 20 de state. PC: viralread.com

Serviciul Federal de Migrație din Rusia a anunțat faptul că Edward Snowden, fostul consultat al serviciilor secrete americane, nu poate să obtină cetăţenia rusă printr-o procedură simplificată.

În tip ce Statele unite ale Americii încearcă să obțină extradarea lui Snowden, șeful-adjunct al FMS, Vladimir Burov a declarat: „Nu văd nicio normă legală care să-i ofere o astfel de posibilitate.”

Filiala regională a FMS pentru Moscova va decide dacă să îi acorde sau nu azil temporar fugarului american în termen de trei luni. Dacă i se va acorda azil şi va trece prin testul de sănătate obligatoriu, Snowden are dreptul să primească un certificat tip, ce îi va permite să părăsească aeroportul.

Săptămâna trecută, Serviciul pentru Migraţie de la Moscova avertizase că solicitantul de azil din SUA, care se află în zona de tranzit a aeroportului moscovit Şeremetievo de mai bine de o lună, ar putea să rămână blocat acolo pentru o jumătate de an.

Snowden este acuzat de spionaj în Statele Unite, după dezvăluirea proiectului secret de supraveghere a comunicaţiilor cu numele de cod PRISM. El a depus actele pentru obţinerea de azil temporar în Rusia la începutul acestei luni.

Sursa: Agepres

Taguri: ##diez
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente