Erasmus lasă în urmă Oameni: Cristina Sorocovici

2
Foto: Cristina Sorocovici, Ilhéu de vila Franca do Campo, Açores, Portugal

Cristina Sorocovici face parte din ultima promoție a Erasmus Mundus. În continuare acest program va fi substituit de Erasmus +.

3
Sete Cidades, Açores, Portugal

„Eu urmez studiile de Masterat în Finanțele întreprinderii în cadrul programului Erasmus Mundus la Universitatea Algarve din Portugalia. Mă aflu acum la jumătatea drumului pe care urmează să-l parcurg în cadrul acestui proiect și am reușit să beneficiez de toate componentele unei experiențe internaționale: studii de calitate, suport informațional, socializare în cadrul și în afara comunității Erasmus din universitate care numără peste 500 studenți anual, călătorii, prietenii frumoase, și desigur amintiri de neuitat.

 

În fața universității Algarve
În fața universității Algarve
Biblioteca universitară
Biblioteca universitară

Portugalia, țara despre care am cunoscut foarte puțin înainte, nu încetează să mă surprindă prin tradiții, cultură, peisaje fantastice, oameni buni și bucate gustoase. Este o țară cu o istorie bogată, care poate fi citită pe străduțele mici și îngrijite; istorie care se respectă, se păstrează intactă și cu care se mândresc toți. Intergrarea în societatea portugheză mi s-a părut un proces foarte firesc datorită oamenilor prietenoși, deschiși și sinceri care mă înconjoară. La facultate îmi fac studiile în limba portugheză și nu engleză, cum aș fi crezut atunci când am aplicat la proiect, dar și aici mi-au venit toți în ajutor cu traduceri, cărți, dicționare și lecții. Nu spun că mi-e ușor, dar nici nu m-am așteptat să fie. Viața e o luptă continuă, iar lupta cea mai mare o ducem cu noi înșine zi de zi.

Programul Erasmus a fost conceput ca un program de excelență pentru studenți capabili, dornici de a studia, care au ce împărtăși și în același timp vor să cunoască mai mult. Astfel, li s-au deschis hotarele și ușile universitare prin încurajarea mobilităților studențești. Importanța proiectului reiese din obiectivul principal al său, sporind calitatea învățământului superior și promovând dezvoltarea interculturală.

Porto
Porto

Eu sper că tot mai mulți studenți vor beneficia de acest proiect, care mi se pare foarte puțin mediatizat la nivel național. Este o experiență unică. Mult succes tuturor aplicanților!”

"Panorama centrului orașului Faro în care locuiesc și studiez"
„Panorama centrului orașului Faro în care locuiesc și studiez”
Parque Natural da Ribeira dos Caldeirões, Açores, Portugal
Parque Natural da Ribeira dos Caldeirões, Açores, Portugal
Faro
Faro

#diez îi mulțumește Cristinei pentru informație și colecția de poze.

Taguri: #erasmus
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente