4.500 de elevi vor beneficia de calculatoare dotate cu programe educaționale

Profesor si elevi in laboratorul de informatica, la Scoala Internationala Bucuresti, situata langa Gara Catelu din Bucurestii
Foto: Conectează-te! Tehnologii informaționale pentru succes în învățare” PC: incomemagazine.ro

Ministerul Educației a lansat acțiunea “Conectează-te! Tehnologii informaționale pentru succes în învățare”.

Ministerul Educaţiei a lansat astăzi o nouă inițiativă care promovează instruirea asistată de calculator în școli. Acțiunea va fi implementată timp de 3 ani și va oferi calculatoare și softuri pentru circa 4500 de elevi ai claselor a 7-a și a 10-a și pentru 300 de profesori ai acestora.

Astfel, elevii din şcolile selectate vor beneficia de instruire asistată de calculator atît la lecţii, cît şi pentru pregătirea individuală, iar profesorii vor utiliza tehnologiile informaționale și de comunicație în procesul de predare. Ministerul Educaţiei va implementa proiectul în parteneriat cu mai multe companii, printre care se numără Microsoft, Intel Technologies Ltd, SIVECO, Starnet, My Learning UK Ltd şi operatorii locali de telefonie.

Prezentă la lansare, viceministrul Educației Liliana Nicolaescu–Onofrei a declarat că ministerul este determinat să continue reforma sistemului de învățămînt, iar utilizarea tehnologiilor informaționale este un instrument de impact pentru a spori calitatea și relevanța procesului educațional.

Instituţiile de învăţămînt beneficiare vor fi selectate pe bază de concurs. Vor fi luate în considerație diverse aspecte, cum ar fi disponibilitatea întregii comunităţi şcolare de a utiliza zilnic calculatorul în procesul educaţional și nivelul de pregătire al profesorilor în domeniul tehnologiilor informaționale. Școlile care vor participa la concurs vor trebui să accepte trecerea la notarea elevilor în format digital (registrul electronic).

Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 15 septembrie 2013.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente